Вече е ясно кой ще е най-модерният и актуален цвят на 2024 година според Американския институт по цветовете „Пантон“ – Peach Fuzz! Това е мек и пастелен прасковен нюанс, който е съчетание между розово и оранжево.

Peach Fuzz вдъхновява за пренастройване и грижа, като предизвиква атмосфера на спокойствие, предлагайки ни пространство, в което да бъдем, да чувстваме и да процъфтяваме, независимо дали прекарваме време с другите или отделяме време да се насладим на момента сами", казва Леатрис Ейзман, изпълнителен директор на Института по цветовете.

Прасковеният нюанс за 2024 година отбелязва 25-ата годишнина на цветната традиция на „Пантон“, която започва през 1999 г. с цвета Cerulean Blue.

Как да носите цвета на 2024 година

Прасковеното е цвят, който е специфичен и не би подхождал на всеки, ако бъде избран като преобладаващ цвят в аутфита например. Затова може да заложите на отделни елементи от облеклото като например обувките или чантата. Така ще постигнете ефекта на ярък акцент.

Снимка: Getty/Istock Photos

За по-смелите – цветът може да бъде силна модна заявка. Красива бална или коктейлна рокля с подходящи аксесоари би бил чудесен избор за конкретен повод.

Снимка: Getty/Istock Photos

Прасковено може да носите дори и в офиса. При правилно подбран тоалет, цветът ще стои елегантно, изискано и на място. Ето няколко идеи:

Снимка: Getty/Istock Photos

В забързаното ежедневие също можем да се доверим на цвета на 2024 година.

Снимка: Getty/Istock Photos

Прасковено в грима

Ако използвате нюанси на прасковеното в грима си, със сигурност ще постигнете усещане за лекота и фееричност. Може да го използвате като нюанс в сенките, ружа или в червилото, като то може да е матово или да добавите гланц за завършек.

Снимка: Getty/Istock Photos

Прасковеното в интериора

С малки акценти всеки може да се наслади на актуалния цвят за 2024 година у дома. Възглавници, завеси, килим, лампа на нощното шкафче, покривка или одеяло биха внесли нотка на свежест във всеки интериор. Ако искате да бъдете по-смели, може да боядисате една от стените във всекидневната в прасковено. Особено подходящ е цветът, ако го избирате за момичешка детска стая.

Снимка: Getty/Istock Photos