Великденската служба в Уиндзор беше повод да видим цялото семейство на Кейт Мидълтън, облечени в синьо. Но един определен детайл разби на пух и прах всички правила! 

Уилям, Кейт, Джордж, Шарлот и Луи бяха координирали облеклото си по невероятен начин, като акцентът беше синьото. Впечатление направи най-малкият член на семейството - малкият Луи, който беше с къси панталони. А до него и мама Кейт, чийто стил както винаги е безупречен.

Синьото палто на принцесата на Уелс е на една от любимите й дизайнерки - Catherine Walker, а шапката - Lock & Co.

Визията й бе допълнена от обувки на висок ток в телесен цвят. Бижутата – обеци със сапфири и перли, както и емблематичният й годежен пръстен с диаманти и сапфири, който преди принадлежеше на принцеса Даяна.

Снимка: Getty Images

До тук всичко е по учебник за кралски протокол. С изключение на една подробност - тъмночервеният маникюр на Кейт Мидълтън.

Принцесата на Уелс рядко се отклонява от общоприетите кралски правила, а ноктите й в бордо определено са нещо, което виждаме за първи път.

Снимка: Getty Images

Обикновено Катрин поддържа ноктите си не по-дълги от няколко милиметра и във форма тип „мек квадрат“.

Виждали сме те да са лакирани в прозрачен лак, но и често ноктите й са били без нищо. Разбира се, това не означава, че ръцете й не са поддържани.

Ноктите и пръстенът от годежа на Кейт и Уилям.
Снимка: Getty Images

Кралският протокол ясно посочва как трябва да изглеждат ноктите на дамите по време на публичните им изяви – не трябва да са прекалено дълги или изкуствени, а относно цветовете – допускат се телесни нюанси или прозрачен лак.

В тази връзка дълги години кралица Елизабет имаше любима марка лак - Essie, както и цвят от серията Ballet Slippers ( "балетни пантофки"), който е едва забележим бежов нюанс.

Това кралско правило беше нарушавано в миналото от Меган Маркъл, а в по-далчени времена и от принцеса Даяна, която често беше виждана да носи червен лак.