Неписано правило в британския кралски двор е дамите да носят ноктите си колкото се може по-натурални и близки до естествения цвят. Към тази модна максима стриктно се придържа кралица Елизабет Втора, която от много години залага на почти безцветен лак за нокти. Кейт Мидълтън също никога не е присъствала на публични събития с различен нюанс от натуралния.

Затова пък Меган Маркъл наруши и това неписано модно правило, като се появи на Британските модни награди в „Роял Албърт Хол“ в Лондон, носейки черен лак. Излизането й на сцената беше изненада и публиката я аплодира бурно.

 

Херцогинята направи тази рядка поява на подобно събитие, за да връчи наградата за Дизайнер на годината на Клеър Уейт Келър – творчески директор на модна къща Givenchy и жената, която уши сватбената й рокля.

И като говорим за рокля и модни марки, тоалетът, с който Меган се появи на наградите, е дело отново на Givenchy – красива, дълга рокля в черно с едно рамо, която подчертаваше нежно порасналото й бременно коремче.

Разбира се, всичко, което прави херцогинята на Съсекс, е със стил и класа, така че да приляга на ролята й на принцеса и съпруга на принц Хари. Черният лак беше перфектното допълнение към черния й тоалет, а и нека не забравяме, че в историята на британското кралско семейство има още една принцеса, която нарушаваше този моден закон и това е Лейди Ди. Нейният любим цвят за нокти беше яркочервеният.