Облеклото, аксесоарите и гримът са нещо, което дамите в британското кралско семейство обличат и носят по определени правила. Като това роклята или полата да не са прекалено къси например. Гримът също трябва да е премерен, а ноктите никога лакирани в ярки цветове – нещо, което самата кралица Елизабет Втора спазва стриктно. Никога не сме виждали нито Меган Маркъл, нито Кейт Мидълтън с по-различен цвят на ноктите от прозрачен лак или такъв в телесната гама. Затова пък майката на принц Хари и принц Уилям си имаше своя запазена марка – червеният лак за нокти.


Тя многократно е нарушавала кралския протокол, бидейки с червен маникюр и то на публични места и по време на многобройните обществени и благотворителни прояви.

Снимка: Getty Images/Guliver PhotosОще една слабост към цветовете лейди Ди проявяваше с избора си на син молив, с който подчертаваше светлите си очи. Това, което я отказва от него, не е кралицата или правилата в кралския двор, а съветите на личния й гримьор, според когото е по-добре да се въздържа от подобни решения за визията си.

Снимка: Getty Images/Guliver PhotosА защо никой не й се сърдеше – защото всички я обичаха, защото всичко, което носеше Даяна, стоеше красиво и изящно, гримът и ноктите се превърнаха в нейна запазена марка, както и късата прическа.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos