Пукнатините в интимните отношенията се появяват, ако партньорите правят секс по-малко от веднъж седмично. Такива данни посочи американската секс терапевтка Бет Шева Маркъс въз основа на собствената й практика, пише Honey Nine.

Тя смята, че различните двойки могат да имат различни представи за минималното и нормално количество секс. Средно за партньорите е достатъчно да правят любов веднъж седмично, за да се почувстват щастливи. Ако интимността се случва дори по-рядко, добротата напуска отношенията, появяват се раздразнение и дискомфорт.

Снимка: Unsplash

Маркъс съветва двойките да не оставят ситуацията да се развива и съзнателно да планирате графика на сексуалната активност.

„Хората казват, че планираният секс не е секси, но знаете ли какво не е наистина секси? Да не правите секс“, защитава идеята си секс терапевтката.

Снимка: Unsplash

Тя предупреждава, че не трябва да очаквате твърде много от първите опити да върнете искрата във връзката. Маркъс посъветва да се мисли за това не като за "планиран секс", а като за "вечер само за двама".

Сексоложката отбеляза, че сексът не трябва да бъде страстен, можете да го възприемете като възможност да се отворите напълно към партньора си, за да бъдете уязвими и да постигнете максимална интимност с него.

В заключение Маркъс призова да се доверите на усещанията и да не се стремите да правите секс по-често, ако партньорите са щастливи без него, пише още БГНЕС.

Преди това сексоложата Синди Дарнел даде три прости съвета за двойки, които имат проблеми в леглото. Според Дарнел партньорите трябва да казват истината за желанията си.