Браковете, в които сексът напълно липсва или се случва много рядко, могат да бъдат щастливи, разкрива сексоложката Трейси Кокс пред британския „Дейли мейл”.

Специалистката казва, че хората, които правят секс в брака не повече от 10 пъти в годината или напълно са го изоставили, могат да бъдат щастливи и доволни от съвместния си живот.

Тя нарече този модел на връзка доста хармоничен и здравословен за някои двойки. По-специално те включват съпрузи със слабо либидо, живеещи при роднини или работещи по различно време на деня, както и изтощени млади родители или партньори със здравословни проблеми.

Снимка: Unsplash

За тези двойки намаляването на секса, както и изобщо липсата на секс е най-добрият начин да се направят един друг по-щастливи, уверява Кокс.

„По-добре е да решиш да не правиш секс и да си признаеш, че си щастлив и без него, отколкото да се преструваш, че искаш нещо, което нямаш”, смята специалистката.

Снимка: Unsplash

В същото време този вид връзка работи само, ако и двамата партньори са доволни от отказа от сексуален контакт и продължават активно да се подкрепят взаимно в други области на живота, уточнява Кокс.

Ако мъжът и жената спрат да се целуват, прегръщат, между тях изчезва не само сексът, но и привързаността. Те се превръщат в приятели, а не в романтични партньори, пише още БГНЕС.