Повечето жени се нуждаят от специални условия за сексуална възбуда, предупреждава психоложката Таша Сейтър. Специалистката разкрива истината за женското желание в публикация за списание Psychology Today.

За повечето мъже сексуалната възбуда възниква спонтанно, каза Сейтър. При жените желанието възниква в отговор на мъжки ласки или при наличието на някакви стимули.

70 процента от жените изпитват сексуално желание при определени стимули - за разлика от мъжете, които се възбуждат просто така.

„Жените често се обръщат към мен, срамежливо говорейки за нежеланието си да правят секс с любимия си съпруг. Те са сигурни, че нещо не е наред с тях. Всъщност те са добре“, обясни психоложката.

„Повечето жени се нуждаят от две неща, за да бъдат възбудени: липса на стрес и еротични усещания - докосване, ласка”, съветва Таша Сейтър.

Желанието на жените е преди всичко отговор на сексуална възбуда или сексуални стимули. За да може една жена да изпита сексуално желание (особено при дългосрочна връзка), мъжът трябва да я възбуди, казва Сейтър.

Снимка: iStock

Основният убиец на женската възбуда е стресът, обясни психоложката. Затова малко жени успяват да изпитат сексуално желание просто така след дълъг работен ден и грижи за децата, пише още БГНЕС.