Според психолозите имат 7 основни критерия, които подсказват дали може да започнете връзка с един мъж и тя да има шанс за развитие, или е по-добре да бягате бързо и надалеч.

Харесвате едни и същи вицове и шеги

Чувството за хумор може да помогне за изграждането на топли отношения, да предотврати конфликти и да изглади отношенията. А ако хората искрено се смеят на шегите си, това е рядък късмет и огромен бонус за връзката занапред.

Сексуално привличане дори при визуален контакт

Колкото и да се твърди, че сексът не е основното нещо в една връзка, от психологическа гледна точка може да се каже, че физическата близост оказва много силно влияние върху качеството, характера и продължителността на една връзка. Колкото по-възбудени са партньорите един към друг, толкова по няма да забелязват недостатъците и чертите, които може да не харесват у избраника си.

Tялото просто дава знак дали този човек е подходящ, или не. А ако то реагира с физическо привличане - това е съществена причина да се вслушате в него.

Ароматът му

Това не е въпрос на вкус към парфюмите, а също физиологичен сигнал. Когато един човек харесва естествения аромат на другия, това е причина да му обърне повече внимание. 

Вдъхновява те

Предполага се, че партньорите трябва да бъдат заедно възможно най-дълго. Затова състоянието, което предизвикват един у друг, ще повлияе на целия им живот, както заедно, така и поотделно. Защото от него зависи дали мъжът и жената ще извлекат удоволствие и ресурси от своя съюз, дали ще успеят да открият своите способности и потенциал и да се реализират всеки в своята съдба. 

Ето защо, ако партньорите в компанията на другия могат лесно да бъдат себе си, но имат усещането, че всички врати са отворени за тях, такава връзка си струва да се развива.

Скандалите идват и си отиват

Колкото и идилична да е атмосферата, кавгите и разногласията са нормална и неизбежна част от една връзка. Не свивайте рамене и не се отказвайте, особено ако още първия път е постигнато споразумение и компромис. Това е отлично предизвикателство за качествено продължаване и развитие на връзката. 

Чувство на комфорт и сигурност

Жените подсъзнателно търсят в потенциалния си партньор закрилник за себе си и бъдещото потомство. Това усещане се формира от начина на поведение на партньора, неговата емоционалност, способността му да реагира адекватно на външни обстоятелства и стимули, сходството в темперамента.

Искреност и откритост

Когато наистина харесвате някого, искате да сте максимално открити към него. Ако и двамата партньори изпитват желание да бъдат искрени - това е сигурен знак, че са подходящи един за друг. 

Неписано правило е, че хората интуитивно усещат "своето" и това помага да се направи правилният избор. Важно е да се научим да се вслушваме в себе си, в сигналите на тялото, във вътрешния глас. Тогава подобни съмнения за живота ще бъдат по-малко.