Тя отпадна на метри преди финала на "Фермата" от достоен противник - европейската шампионка по лека атлетика Ваня Стамболова.

Но Милена Зарева е осъзнала, че е една истински щастлива жена с любящ съпруг и две прекрасни момчета на 17 и 11 години. Вижте кои са любимите ястия в дома на Милена, какво задължително има на трапезата за Бъдни вечер и Коледа, както и каква е рецептата й за семейно щастие:

Как се чувстваш?
Чувствам се прекрасно в истинския смисъл на думата.

Какво не ти достигна в дуела с Ваня?
В дуела не ми достигнаха сили и късмет.

Какво ти даде „Фермата“ - урок, мъдрост, приятели?
„Фермата“ ми даде време за размисъл, имах нужда. Това е една от причините да се откъсна за малко, да се откъсна от телефоните, от адски забързаното ежедневие. Единственото нещо, което ми липсваше вътре, беше семейството ми – децата и мъжът ми.

Съжаляваш ли за нещо, което не направи или пък направи във „Фермата“?
Не, това, което показах вътре – това съм аз. Аз съм човек, който обича хората да се показват с лицата си, дори и с пороците си. Знам и осъзнавам, че имам порок и това е пушенето, но в края на краищата трябва да бъдем такива, каквито сме.

Отказвала ли си цигарите в някакъв период от живота си?
Не, никога не съм ги отказвала и то е защото не съм си го поставяла за цел.

Ти си домакинята у дома. Съпругът ти помага ли ти? Коя домакинска работа вършиш с удоволствие и коя не харесваш особено много?
Не, не ми помага. Сега се е справил прекрасно, докато ме нямаше, може да върши всички тези неща, но има едно голямо НО. Неговата работа е много тежка физически, така че аз се опитвам да го оставям да си почива у дома. От домашните задължения мразя да мия чинии.

А обичаш ли да готвиш?
Готвенето не ми е сред любимите неща, мога да готвя, мога и да меся. Вкъщи е най-важно да има какво да се яде, въпросът е да се седне на масата и да има какво да си кажем. Ако си дадат заявка, правя каквото искат. Ако ли не – каквото измисля.

Какво обичат най-много да им готвиш твоите мъже?
Ориз под всякаква форма. Другото любимо, което аз обожавам да готвя, защото се прави само, е джолан. Определено не са ми претенциозни мъжете.
И аз като всяка жена зациклям с измислянето на ястия. Няма проблем да сготвя каквото и да било, но очаквам някой да ми помогне и да ми подскаже какво да сготвя днес, да каже какво му се яде. Обожават също и зелените ястия с коприва и всякакви треви. А също и баници, зелници и всичко с точени кори, но за съжаление сега не мога да го правя, заради болката в ръцете.

Какво задължително приготвяш за трапезата на Бъдни вечер?
Всички ястия си ги приготвяме вкъщи. Малкият ми син меси питката с паричката, правим бъдник, баница с лук и тиква, сарми, боб, компот от ошав и на нашата маса задължително присъства чесън.

А за Коледа?
Имаше един период, в който приятелските семейства, с които излизаме, ги събирах у нас за Коледа и традиционно приготвях пуйка.

Каква е твоята рецепта за семейно щастие?
Страшно много компромиси – от моя страна и от негова страна. Онази любов с пеперудите в корема не изчезва, трансформира се. Когато трансформацията е в уважение на човека до теб, тогава нещата вървят. Дадох си сметка, заради изказвания на участници вътре във „Фермата“, че аз наистина съм щастливка. С моя мъж започваме 19-та си година заедно и нямам спомен да сме се карали, така че да си крещим и да се обиждаме. Като във всяка къща има сръдни, за малко не си говорим, но груби обиди, скандали пред децата никога не е имало. И наистина съм щастлива жена.