Емануел Июджи е на 26 г. от София. Той е балкански шампион по културизъм с две републикански титли. Започнал е да тренира на 16 г., защото е искал да постигне перфектно тяло. Влиза в MasterChef, защото иска да помага на хората да живеят здравословно, да се чувстват добре в тялото си и да се харесват. Има собствена фитнес зала, а страстта му е диетичното хранене.
Разкажи ни малко повече за себе си.
Занимавам се с готвене още от малък. В последните години ми се наложи да променя навиците си в кухнята и да започна да готвя диетична храна, тъй като започнах да се състезавам професионално в състезания по културизъм.
Кое е първото нещо, което сготви в живота си?
Бях на 10-11 години, когато сготвих за първи път. Направих макарони с масло и сирене.
Защо реши да участваш във MasterChef? Какво смяташ, че можеш да покажеш?
Участвам в MasterChef, защото искам да покажа, че диетичната кухня може да бъде и вкусна. И че човек може да бъде едновременно щастлив и да изглежда прекрасно.
Успя ли вече да научиш нещо ново (кулинарна техника, обработка на продукти, друго)?
От MasterChef научих различи кулинарни техники, информация за различни продукти, как да извличам максимума от тях и винаги да получавам най-добрия вкус.
Кой от журито ти се струва най-взискателен и защо?
Мисля, че най-труден за впечатляване е Chef Михалчев.
Мотото на MasterChef тази година е „Добрият вкус“ – с какви подправки можеш винаги да подобриш вкуса на ястието/ кои използваш най-често?
Обичам да използвам доста нестандартни продукти, като суроватъчен протеин, различни оризови храни и др., които често използвам, когато съм в режим. Стига да имам възможност, винаги искам да готвя с тях.
Сподели ни своя любима рецепта, с която смяташ, че може да спечелиш 100 000 лв.?
Моята любима рецепта е вариация на торта Павлова. Приготвям я напълно диетична и смятам, че ще се харесва на всеки, които я е опитал.