В юбилейния десети сезон на "Гласът на България" зрителите избраха за победител талантливата и красива Надежда Ковачева от отбора на Миро. "Тази събота и неделя" отиде на гости в дома й в Панагюрище.

От петгодишна пеенето е начинът й на живот, а днес тя е новият глас на България. Дори и в най-смелите си мечти не е вярвала, че ще спечели формата и публиката.

"Беше като нещо нереално, като приказка", споделя Надежда.

Но талантите й не спират до тук. Освен да пее Надежда, може да плете на една кука, да шие дрехи за плюшени играчки, обича разходките с приятели, но най-вече обича живота си в Панагюрище.

"Много дълго време не се бях прибирала, месец бях в София и когато дойдох у нас, видях семейството си и най-най-близките си хора, се почувствах на място и цяла", признава победителката в сезон 10 на "Гласът на България".

Надежда е дете на родители от смесен брак. Баща й е българин, а майка й е от Мароко. И двамата описват Надя като много палаво и амбициозно дете.

„Когато беше малка, гледаше само певици по телевизията, не гледаше детски предавания като другите деца. Слага един стол и гледа само певиците“ – споделя майка й Нежец Илбехри.

„След като Надя спечели, може би имах над 1000 телефонни разговора. Всички ми честитиха за победата. Благодарен съм много на цялата организация, тук Панагюрище беше обединено“ – добавя Вълко Ковачев, бащата на Надежда.

Тази година тя е абитуриентка. На прага на 2024-а 18-годишното момиче споделя, че винаги си пожелава едно и също желание.

„Винаги си пожелавам едно и също нещо и то е семейството ми да е здраво и другото нещо е аз да съм щастлива“ – признава Надя, която иска да учи в Консерваторията поп и джаз пеене. А следващата цел, която ще гони, е да създаде авторска песен.