.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Две изкуства се сливат...

LadyZone.bg | преди 2 години
Снимка: Omar Robles
... За да се получи една магия.

Фотографията е магия. В нея можем да видим всеки аспект от ежедневието ни, пречупен през призмата на различните автори на снимките. С нея започваме да забелязваме детайлите, да съзерцаваме дълго, да мислим. Гледане с разбиране. 

Танците са не по-малко изкуство. Те представляват истинска симфония от движения и музика, чиято конкретна интерпретация не всеки път успяваме да разберем, но пък със сигурност успяваме да я почувстваме. С една дума, танците също са магия. А най-силна е тази на балета. Той е грация, класа, хармония, нежност, финес, изтънченост... Можем да изброим всички речникови синоними на тези думи, но пак няма да ни стигнат. 

Понякога обаче се появява по някой гениален човек, който владее едната магия, а чрез нея се опитва да завладее и втората. Резултатът не знаем как точно да го наречем. Прилагателното "съвършен" ни се струва най-точно, но отново - крайно недостатъчно. Един такъв човек е фотографът Омар Робълс(Omar Robles). 

Последните две години от творчеството си той е посветил на снимането на балетни танцьори - обект, който сам по себе си е напълно достатъчен, за да се постигне въздействаща фотография. Но той не спира до тук, а прави нещо различно - снима ги в градски условия. А именно градът е мястото, с което може да се асоциира всеки един от нас. Стрийт фотографията добива изцяло нови измерения в нашите очи. 

Снимките, които днес ще ви покажем, Омар Робълс е заснел в Куба. Там, където енергията и динамиката текат някак естествено по вените на хората. Ей така, като кръв. 

Ние искаме да ви покажем тези снимки. И вие определено искате да ги видите. Разгледайте ги дълго, разгледайте ги добре, спрете се на всяка от тях. Ние спряхме и си останахме на една позиция, която много ни харесва. Някъде между красотата на ритъма и съвършенството на статиката. 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите