.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Снимка на деня: Био, еко и безплатни горски ягоди на Витоша

Евгений Милов | преди 11 седмици
Снимка: Евгений Милов
Забравете за сезона на дините - сега е сезонът на горските ягоди

Забравете за сезона на дините - сега е сезонът на горските ягоди! А поради факта, че горската ягода е изключително непретенциозно растение, тя се развива отлично в иглолистните и широколистните гори в планините. Като Витоша, например, където през уикенда набрахме толкова много горски ягоди, че можехме да затворим сладко за зимата. При това горските ягоди на Витоша са био, еко, органик и не на последно място - безплатни. А да ги береш свежи, след като са измити от планинския дъжд, е несравнимо удоволствие. Горските ягоди се ценят не само заради вкусните и ароматни плодове, но растението е станало част от народната медицина в България, като за отвари се използват не само неговите плодове, но и листа. Ядохме ягоди на корем, зърнехме и две сърни между боровете, които не успяхме да снимаме, но ето още какво видяхме: 

Снимка на деня: Лифтът до Черни връхХванахме седалковите лифтове "Лале 1" и "Лале 2" до върха на Витоша планина
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите