"Трудно ми е да ходя дори за хляб!" - споделя Евгени Генчев от "Ергенът". Често му се случвало да влезе в някой магазин и да чуе, че го обсъждат. Непознати по улицата пък понякога го спират, за да му дават съвети кого е трябвало да избере.

Това разказва той в специално интервю пред Натали Трифонова в COOLt.

Най-голямата лъжа, която е чул за себе си след предаването, е, че бил женен. С тези новини Евгени се забавлява. Баба му (скоро ще навърши 89 г.) пък пазела изрезки с новини от вестници и му ги показвала.

Ако трябва сам себе си да опише, би използвал следния израз:

"Музикант. Пиша есета, книги. Аз съм и актьор."

От миналата година е започнал да пише първата си книга. Издателства от Великобритания проявяват интерес към труда му: "По някакъв начин са любовни излияния и начини за самоусъвършенстване."

Музиката обаче е най-чистият начин, по който Евгени се изразява. Музикалното му турне започна с голям концерт в Пловдив. 

"Всичко започва с класика, по средата свиря филмова музика, правя дуети и завършва с класика."

Издава, че в концерта му във Варна ще се включи и Джия: "Направихме дует по време на шоуто, нека го направим и на живо. Мисля, че ще е доста забавно."

Хората, които си закупят ВИП билети, могат да присъстват на репетициите преди концерта, както и да си говорят с Евгени след това. 

На концерта в Пловдив майка му не присъства реално, но гледала с жива връзка от телефона на Валерия. 

"Имат си номерата, близки са си достатъчно и си споделят" - откровен е Евгени за техните отношения. 

Как е решил да се запише за участие в "Ергенът" и в кои градове може да гледате концертите му - вижте във видеото.