Вчера бе обявено, че 33-годишния пловдивчанин Евгени Генчев е новият Ерген на България.

Пианистът е възпитаник на Кралската музикална академия в Лондон. Изнасял е концерти на няколко континента, споделял е една сцена със звезди от ранга на Том Джоунс, Лейди Гага, Хелене Фишер, Андреас Габалие и други.

Виртуозният музикант е чест гост в редица събития и програми на световните телевизионни гиганти, а сред най-впечатляващите му изяви е изпълнението му в шоуто на Хайди Клум – „Следващият топ модел“.

От профила му в Инстаграм разбрахме, че е роден на 23 юни.

„Благодаря ви за прекрасните пожелания! Това е морковената торта, направена по поръчка, която е без глутен и без захар. Иска ми се да е и без мазнини… Добре че изгорих малко калории по време на тренировката си днес“ – пише Евгени на 23 юни 2021 г.

Преди това, на 8 март, той публикува черно-бяла снимка, направена при изписването му от родилния дом.

„Честит Ден на жената! Посвещавам този пост на милата ми майка. Благодаря ти за всички грижи и безсънни нощи. Благодаря за цялата подкрепа и безусловна любов!“ – пише Евгени Генчев.

Забавна е снимката, с която през февруари 2020 г. Евгени пита „Как отпразнувахте Св. Валентин?“. Тогава той определено не е подозирал колко много червени рози ще трябва да раздаде във втори сезон на най-романтичното риалити "Ергенът".

През юни т.г. Евгени е бил за първи път в Япония. Там той изнася концерти с челиста от световно признатата група 2Cellos – Лука Шулич. Двамата свирят заедно от много време, имали са концерти в много страни по света, а през септември 2021 г. се изявяват и в Пловдив.

От 9 до 15 август той ще участва във фестивала Sweet Struggle Festival в родния му Пловдив. Освен концерт Евгени ще води и мастър класове.

А в YouTube канала му можете да видите много интересни клипове, например видеото към композицията Someone You Loved на Люис Капалди.