На 2 юли мистичният Нептун се присъединява към ретроградните планети, които значително ще ни повлияят през летния сезон.

Планетата ще се „движи назад“  в знак Риби, където ще остане до 7 декември. Тази астрологическа фаза ще предложи уникална възможност за личностно развитие и духовно пробуждане. Нептун, който управлява знака Риби, се свързва с невидимото, интуицията, сънищата, въображението, мечтите и илюзиите. Този период ще ни накара да видим и преосмислим какво не искаме да признаем пред себе си.

Нептун прекара последните 13 години „у дома“ си в знака Риби, а тазгодишната му ретроградност е особено специална, тъй като започва на 29 градуса от този променлив воден знак – това е последния градус от последния знак на зодиака.

КАКВО ОЗНАЧАВА РЕТРОГРАДЕН НЕПТУН В РИБИ?

 

Ретроградната фаза на Нептун ни кара да се обърнем навътре и да преразгледаме нашите мечти, надежди и духовни убеждения. Това е време за дълбока интроспекция и преосмисляне на нашата връзка с несъзнаваното.

Нептун управлява знака на Риби, което прави тази комбинация изключително мощна. През периода на ретроградност можем да очакваме засилване на нашата интуиция и въображение. Възможно е да се чувстваме по-емоционални и чувствителни към енергията около нас. Това е време, когато сънищата могат да бъдат особено живи и значими, а художественото ни вдъхновение да достигне своя връх.

КАК ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАМЕ ОТ РЕТРОГРАДНИЯ НЕПТУН?

Интроспекция и медитация: Това е идеалното време за медитация и самовглъбяване. Опитайте се да намерите време всеки ден за тихи размисли и медитация. Това ще ви помогне да се свържете с вашата вътрешна същност и да получите прозрения за вашите мечти и желания.

Творческа изява: Нептун в Риби подкрепя всяка форма на творчество. Независимо дали се занимавате с изкуство, музика, писане или друго хоби, този период е благоприятен за изразяване на вашата вътрешна визия.

Работа с подсъзнателното: Терапията, хипнозата и други методи за работа с подсъзнанието могат да бъдат особено ефективни сега. Използвайте това време, за да разберете и освободите стари емоционални блокажи.

Бъдете внимателни с илюзиите: Ретроградният Нептун може да засили склонността ни към илюзии и заблуди. Опитайте се да бъдете реалисти и внимателно проверявайте фактите, особено ако става въпрос за важни решения.

Ето какво може да очаквате от ретроградния Нептун в Риби според вашия зодиакален знак:

 

Овен

През последните години сте били на бавно, но съзнателно трансформиращо духовно пътешествие, затова следващите пет месеца ще бъдат важен период на интеграция за някои от тези разширения на душевно ниво. По време на ретроградния Нептун интуицията ви леко ще бъде подложена на изпитание и ще бъдете предизвикани да успокоите бърборенето на будния си ум и да се възползвате от вътрешната си мъдрост. Обърнете внимание на сънищата си, тъй като те могат да ви предоставят много символични прозрения за това къде трябва да съсредоточите енергията си.

Телец

Тазгодишната ретроградност на Нептун може да ви помогне да започнете да виждате своето място в колектив малко по-ясно. Време е да увеличите мащаба и да погледнете по-реалистично каква роля играете в групите, от които сте част – независимо за коя сфера става въпрос – социална, работна или за член на вашата общност. Помислете как ще се погрижите за това да блеснете с най-доброто, което притежавате.

Близнаци

Нептун е в зоната на кариерата ви и затова по- трудно разбирате накъде точно да насочите професионалния си живот, но през следващите няколко месеца ще можете да се впуснете в тази посока и да получите по-ясна представа за пътя напред. Вашите визионерски идеи могат да ви откроят от околните точно сега. Възползвайте се от креативността си и я насочете към изграждането на своето наследство. Важно е сърцето и духът ви да са в унисон с работата ви.

 

Рак

През тези дни сте в режим на духовно търсене, отворен за всякакви мистични концепции и начини за промяна на съзнанието. През този ретрограден период на Нептун е време да започнете да решавате какво действително резонира с душата ви. Добре е да изследвате нови философски перспективи, религиозни вярвания и лични догми – твърдото ограничаване само до една парадигма не е начин на живот! Време е да заявите своята гледна точка.

Лъв

Когато на сърцето ви тежат трудни или неприятни неща, понякога ви се струва, че най-лесното нещо е да ги сложите на дъното на шкафа и да се престорите, че не съществуват за известно време. Но независимо дали става въпрос за нарастващ финансов стрес, неизказани проблеми във връзката или общи страхове, пред които се страхувате да се изправите, времето на ретроградният Нептун е подходящо да спрете тенденциите за бягство и да започнете да се справяте с проблемите си. Постепенно ще започнете да виждате областите, в които може да се наложи да укрепите границите си, така че се възползвайте от яснотата, която ретроградността ви носи.

Дева

Време е да открехнете завесата на най-близките си взаимоотношения и да погледнете на динамиката им с нови очи. Понякога междуличностните връзки могат да бъдат объркващи, а понякога е лесно да видите само това, което искате. По време на ретроградното движение на Нептун ще ви бъде по-лесно да проучите и приемете това, което всъщност е пред вас. В равновесие ли са партньорските ви отношения? Има ли някакви инстинктивни чувства, които може би не признавате? Осъзнайте реално къде се намират нещата и ще бъдете възнаградени с по-силни връзки, които могат да отговорят на фантазията и същевременно да ви приземят в реалността.

 

Везни

Ако управлението на баланса между професионалния и личния живот или придържането към здравословен график понякога са се оказвали предизвикателство за вас, ретроградният Нептун може да е добър момент да се опитате да обмислите нещата и да създадете повече пространство за цялостно благополучие. Животът винаги ще бъде пълен с отговорности, но си дайте сметка какво всъщност наистина си заслужава да обмисляте непрекъснато и кое не си сткрува да отнема от съзнанието ви. Заслужавате време за грижа за себе си и духовно израстване. Ако нещо отнема от ценното ви време и енергия, направете промени. Животът е твърде кратък, за да се занимаваме винаги с материални неща.

Скорпион

Нептун внася в живота ви красив поток от творческо вдъхновение и романтични трепети, но под това мъгляво влияние е твърде лесно да се изгубите във фантазиите си и да се отдалечите от реалността. По време на тази ретроградност се съсредоточете върху това да стоите здраво на земята, докато реализирате своите страстни проекти – защото винаги да мечтаете и никога да не правите не е начин да постигнете нещо. Когато става въпрос за любовна страст, уверете се, че не се впускате в любовна спирала заради версия на човек, който съществува само в ума ви.

Стрелец

Като свободолюбив и странстващ Стрелец може да не прекарвате много време в изучаване на миналото си, но по време на ретроградния Нептун имате възможност да се свържете духовно с някои свои минали версии и да извлечете някои прозрения от обстоятелствата, които са ви направили такива, каквито сте. Ако има дългогодишни проблеми, от които сте бягали, през следващите месеци може да успеете да излекувате някои от тях.

Козирог

Не винаги е лесно да изразите най-дълбоките си мисли и емоции с думи, когато разчитате изцяло на логическия си ум. Но ако филтрирате нещата през сърцето си и позволите на интуицията си да играе по-голяма роля в общуването ви, може да откриете, че изразяването на най-съкровените ви чувства се превръща във втора природа. По време на тази ретроградна фаза се упражнявайте да говорите от мястото на истината и да общувате с хората по по-духовен начин. Откажете се от преструвките и не гадайте дали някой мисли това, което казва – можете да се доверите на интуицията си.

Водолей

Лесно е да изгубим представа за собствените си ценности, когато обществото постоянно ни внушава идеи за това кое е важно и кое не. Но по време на ретроградното движение на Нептун е време да насочите вниманието си навътре и да се съсредоточите върху нещата, които всъщност са значими за вас. Точно сега интуицията ви ще ви насочи към нещата, които си заслужават времето, енергията и ресурсите. Вярвайте, че сърцето ви знае какво иска.

Риби

Това е последната пълна ретроградност на Нептун във вашия знак за повече от 80 години напред, така че е време да се възползвате напълно от магията и мистерията, които са забулили образа ви през последното десетилетие. Опознавате себе си на по-интуитивно и духовно ниво и се учите как да проектирате тази мистична дълбочина във външния свят , но може би нямате ясна представа как ви възприемат другите хора. Това е нормално! Напомнете си, че не можете да контролирате версията на себе си, която живее в съзнанието на другите хора, и най-доброто, което можете да направите, е да останете верни на себе си.