На 18 септември ни очаква пълнолуние и частично лунно затъмнение в Риби на 25º47`, в съвпад с Нептун, който е управител на този астрологичен знак.

Това уникално астрологично явление представлява покана да се предадем на истината, да се присъединим към потока на живота и да се освободим от илюзиите, които ни задържат.

Затъмнението е от особено значение за хората, които имат рождени разположения около 25º в променливите знаци Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

За тях това е възможност да се откажат от старите навици, да направят място за нови начинания и да тръгнат по правилния път. Това е време за осъзнаване, при което да се остави ненужното и да се направи място за нови перспективи.

СЕЗОН НА ЗАТЪМНЕНИЯТА: ПОРТАЛ НА ПРОМЯНАТА

 

Сезонът на затъмненията, който се случва два пъти годишно, е момент на интензивни, неочаквани промени и е изпълнен с трансформации.

Това е времето, когато нашите вътрешни и външни светове претърпяват революция, натискът и дискомфортът се увеличават и ние сме подтикнати към развитие. Този период ни насърчава да се освободим от това, което вече не ни служи, да приемем нови възможности и да постигнем по-високо ниво на осъзнатост. Настоящото лунно затъмнение в Риби е първото от този сезон и първото в този знак от 2017 г. насам. Съвпадът му с Нептун допълнително подчертава силата му и засилва темите на състраданието, интуицията и духовното пробуждане.

Затъмненията се случват, когато Слънцето и Луната се съединят или противопоставят в близост до лунните възли. Когато тези възли се активират от затъмненията, врати в живота ни се отварят и затварят по изненадващ начин. Хората влизат и излизат от живота ни, възможности се появяват от нищото, а ненужното приключва.

ЛУННИ ЗАТЪМНЕНИЯ: ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ЗАВЪРШВАНЕ НА ЦИКЛИ

Лунните затъмнения са зареждащи пълнолуния, които носят енергия на освобождаване и завършване. Те са мощни моменти, които ни дават възможност да затворим стари цикли, да направим радикални промени и да се освободим от привързаности, които ни държат в застой. Частичните затъмнения са по-малко интензивни от пълните, но все пак носят със себе си необходимостта от интроспекция и освобождаване.

По време на това лунно затъмнение Луната няма да бъде напълно покрита от сянката на Земята, въпреки това, то изважда наяве неща, които досега са били скрити или несигурни, като осветява аспектите от живота ни, които трябва да бъдат признати и разгледани.

СУПЕР ПЪЛНОЛУНИЕТО В РИБИ: ПРЕДАЙТЕ СЕ НА ИСТИНАТА