Ако се усещате натоварени и под силно напрежение, това е напълно нормално, защото днес, 17 октомври, около 14:30 ч. настъпва пълнолунието в Овен.

Тази фаза на луната ни отвежда в дълбините на нашите неадресирани травми и блокажи. Съвпадът на пълнолунието с Хирон, който показва къде чувстваме срам, неадекватност, несигурност, уязвимост и неудобство, ни провокира да започнем да лекуваме дущата си. 

Това пълнолуние е не просто емоционално, то е изключително интензивно, защото вероятно ще освети фрагменти на личността ни, които сме пренебрегвали дълго време. Ще ни помогне да видим или намерим себе си по нов начин. От друга страна, някои от нас може би празнуват важен етап от живота си, а именно усилията, които са положили от април до сега за собственото си осъзнаване и ментален баланс. 

Под управлението на огнената планета Марс, Овенът ни вдъхновява да действаме без страх, да бъдем смели и да изследваме кои са истинските ни стремежи.

 

СМЕЛОСТ И СЕБЕРЕАЛИЗАЦИЯ

Пълнолунието в Овен е идеалният момент да се съсредоточите върху себе си и върху това, което наистина искаме да постигнем в живота. Край на съмненията и отлагането, периодът разпалва вътрешния ни огън и ни призовава към действие. Този момент не е за компромиси – Овенът ни кара да се замислим какви навици, взаимоотношения или обстоятелства блокират развитието ни.

Пълнолунието носи не само смелост, но и нужда от освобождаване. Това е времето да се сбогуваме с всичко, което не допринася за целта на душата ни. Навици, които ни дърпат назад, или отношения, които ни ограничават, трябва да останат в миналото. Енергията на Овена ни призовава да се борим за себе си, но без да разрушаваме, а да преодолеем предизвикателствата по пътя.

 

БОРБА СЪС СЯНКАТА

Овенът, със своя войнствен дух, ни предизвиква да изследваме гнева и разочарованието, които може да изпитваме към себе си или другите. 

Често, когато не живеем според мисията на душата си, се усещаме неспокойни и се самообвиняваме. Пълнолунието е момент да разпознаем тези емоции и да ги трансформираме в мотивация. Вместо да оставяме гнева да ни блокира, можем да го използваме като гориво за действие.

Интересното при това пълнолуние е, че докато Луната е в Овен, Слънцето остава във Везни. Тези две противоположни енергии ни учат на баланс – от една страна, да се борим за себе си, но от друга, да не губим връзката с хората около нас. 

Овенът ни напомня за важността на личните цели, докато Везните ни водят към хармония във взаимоотношенията. Така, под влиянието на тези две енергии, можем да постигнем баланс между личния интерес и нуждите на другите.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ЕНЕРГИЯТА НА ПЪЛНОЛУНИЕТО В ОВЕН

Открийте целта си: Това е моментът да се замислите за истинските си стремежи. Какво иска душата ви? Какви промени са необходими, за да постигнете своята мисия?

Освободете блокажите: Отървете се от навици и ситуации, които ви спират да бъдете себе си. Този процес може да бъде труден, но под влиянието на Овена ще почувствате силата да направите необходимите стъпки.

Баланс между Аз-а и взаимоотношенията: Овенът ви дава смелост да се поставите на първо място, но не забравяйте уроците на Везните – здравите взаимоотношения също играят роля в постигането на вътрешен мир.

Пълнолунието в Овен ви предизвиква да откриете за какво си заслужава да се борите и как да използвате своя вътрешен огън, за да създадете живот, който е в хармония с вашата душа.