На 6 февруари 2023 г. Турция и Сирия бяха разлюляни от разрушително земетресение с магнитуд 7,8 в провинция Кахраманмараш, на 30 км от град Газиантеп и на 90 км от границата със Сирия. Загиналите надхвърлят 42 000 души, близо 8000 сгради са разрушени или трябва бъдат съборени. Над 400 000 са евакуирани от зоната на труса.

Земетресението е най-силното за последните сто години в Турция, а загиналите са повече от броят им при земетръса през 1939 година.

След всяко разрушително земетресение държавите помагат на пострадалите, хора събират помощи, правят се анализи, обяснява се от специалистите движението на земните плочи, сблъскали се нейде в недрата на планетата една в друга и унищожили много човешки животи на повърхността, разрушили домове, съсипали големи територии. Някъде се арестуват виновни за калпаво строителство, започва разчистване на разрушенията и възстановяване на порутените сгради, пътища, инфраструктура. Постепенно животът влиза в обичайното си русло и остава споменът от преживения ужас и тъгата за загиналите близки.

Никой не задава въпросът  - защо  се случи това земетресение, защо сега.

Техническият отговор е ясен. Сеизмолозите веднага ще отговорят – силно сеизмична зона, колкото и да е рядко, разрушително земетресение в тази област е очаквано, без да може да се предвиди кога ще се случи.

Почитателите на конспиративните теории, разбира се, са наясно защо се е случило – земетресението е предизвикано от САЩ, които владеят технологията HAARP, създадена от Никола Тесла като програма за високочестотни активни изследвания на полярни сияния, но днес вече е  оръжие, предназначено да осигури глобалното господство на САЩ.

Дали е фантастика, или реалност изкуствено предизвиканото земетресение? Човечеството вече е достатъчно напреднало технологично, за да предизвиква земетресения и ги използва като оръжие.

Моят отговор на въпросът защо се случи това земетресение е друг.

Разказвала съм ви и знаете, че Земята е живо творение на Създателя. Земята е стационарен разум, както всяка друга планета в безкрая на космоса.

Земята чувства  и попива всичко, което се случва на повърхността и под нея. Когато натрупалото се и попило в недрата огромно количество негативна енергия от невидимо дребното за планетата човешко същество, но осезаемо в множеството си човечество прехвърли критичната граница на търпимостта на Стационарният разум, който обитаваме, защото и земята я боли, тогава идва време за разплата. Дали ще е земетресение или друго природно бедствие наказващо хората върху тази част от повърхността, където Земята е изпитала болка, това тя си го решава.

Питате се вече коя е скритата причина за това земетресение. В началото ви казах - злостта  на хората ражда земният трус, където и да било по Земята. Но напрежението от изявата на злостта човешка в недрата е малко, и може за се трупа с десетилетия и дори столетия. Злостта на хората в отношенията помежду им няма силата да предизвика земетръс. Нужен е катализатор, за да се взриви бомбата от концентрирана негативна човешка енергия. Този катаризатор или детонатор е човешката омраза. Натрупването на омраза и постоянното й съществуване в бита на хората предизвиква земетръса, лек или унищожителен.

Много злост и омраза са се натрупали в тези части на Турция и Сирия, зоната е сеизмична, мъстта на Земята е предизвестена, но никой не знае и не може да изчисли, предвиди, прогнозира кога количественото натрупване на негативна енергия ще премине в качествената промяна на разрушително земетресение.

Кахраманмараш, Алепу, разрушения, смърт, спасители, виновни, арестувани, възстановяване. Никъде в целият информационен поток не се каза освен, че земетръса е на територия на Турция и Сирия, нещо с което се отличават тези части от двете държави.

Земетръсът е на територията на Турски и Сирийски Кюрдистан.

От 1984 г кюрдите воюват с турската държава за своята самостоятелност и право на държавно самоуправление. Общия брой на официално оповестените жертви надхвърля 50 000 души  досега.

Четиридесет години война поражда много злост и омраза.

Подобно е положението и в Сирия. Пострадалите области са извън контрола на властта в Дамаск.

Важно уточнение е, че не казвам кой е добрият и кой лошият. Кой е в правото си и кой е терориста и бунтовника. Говоря за натрупана негативна енергия на омраза пропила тези земи.

Планетата също няма усещане кой е в правото си и кой не. Тя страда от попитата негативна енергия на омразата, която няма етнически заряд. И мъсти. Дойде ли момента на разплатата, всички са потърпевши, и невинни и виновни, и напълно безразлични към конфликта, и случайно оказали се по тези места.

Земетресението неутрализира енергията на омразата, до следващия път.

Какво ни казва денят и часът на земетресението?

Уравновесяване. Ден с обща вибрация на стабилизация, на постигане на равновесие, уви, в случая чрез ново страдание и смърт. Смърт, която господства заради кръвта, с която е пропита почвата на планетата в този отсек от нейната твърд, няма как да не зареди с негативизъм живия организъм - планетата Земя и тя да не отмъсти и се защити.

Слънцето е във Водолей - време за осъзнаване на добротата и човечността като двигател на живота, вместо насилието и терора. Имайки предвид асцедента, е малко вероятно да се случи.

Асцедентът на първият трус е в Козирог - материалното начало е водещо за размера на трагедията. Тълкуването е, че жертвите и разрушенията са големи заради некачествено строителство. Хора в строителния бизнес и в държавата са натрупали богатство с ясното съзнание, че строят жилища ковчези, на територия на която не трябва да се строи.

Вторият значим трус в същия ден е с асцедент в Рак. Жалко, урокът от земетръса няма да бъде научен. Защо? Мечтанието за стабилна родина, дом и семейството е обвързана със  желание за мъст над всеки, който се противопоставя на местното разбирането за стабилност, а планетите са крайни и предупреждават за:

- дългогодишни предстоящи трудности и страдания.

- неспособност и нежелание за приспособяване към общност или държава.

- съзнание за различност и отхвърляне. В света на исляма това е равносилно на неподчинение и смърт, независимо дали става дума за едноверци или не.

 - постоянни проблемни лични отношения. Планетите разкриват, че омразата не само е родена заради етническо противопоставяне, но и заради факта, че  не малко млади жени са избързали и с брака си, само за да си купят свободата заради родителски тормоз, също раждащ омраза. Омраза, която постепенно се възцарява и в новия дом, защото в тези религиозни общности е невъзможна.

- чувствителност, съчувствие към чуждата болка, но не и за тяхната, която се страхува да споделят.

- липса на умение, да живеят по начина, по който им се иска, блокирано заради религията.

- страдания заради съмнения във верността не само на партньорите, а и на останалите хора, с които общуват, причинени от дълбоко таени страхове.

Трусовете подсказват, че е време да се намери решение на етническия конфликт, войната да затихне и спре. Мирът е невъзможен, поне на този етап, но може да се постигне примирие и значително снижаване на насилието, за да не сърдим планетата, а тя да ни мъсти, а ако пожелае и да ни унищожи. Не един и два пъти Земята е заселвана отново и животът е тръгвал от нулата.