Всички обичаме релакс, красива природа, топъл пясък и студена бира. Но ето кои са плажовете, на които ще си изкараш най-хубавото лято, според зодия.

  • В България, в чужбина, на къмпинг - къде известните БГ мами заведоха бебетата си на море
  • Всички имени дни през юли
  • ВИП оазис на 600 км от София: Къде си почиват Мат Деймън и братята Лиъм и Крис Хемсуърт
  • Има ли замърсяване в българската акватория на Черно море
  • След предложение на плажа: Никол Шерцингер каза "Да"!
  • Нина Добрев на сватбата на своя приятелка
  • Жоро от "Фермата" 7 организира фолклорен фест в село Градище
  • Топ 3 на най-ефикасните домашни маски за коса
  • Нина Николина на рождения си ден: Голямата ми любов е българският фолклор
  • 10 факта за краставиците, които трябва да знаете (освен че са чудни за салата)


ОВЕН

Плажът край Велека в Синеморец





Овните обичат времето, в което са сами и представата им за перфектното лято рядко включва огромни компании. Плажът край река Велека в Синеморец продължава да е един от незастроените и малко населени по нашето Черноморие. За да слезе до там, Овенът трябва да се справи с предизвикателството на стръмния и висок бряг – нещо, което той обожава. В частта, където реката се влива в морето, се събират много нудисти. Следователно всеки представител на зодията може да си постои без дрехи и в пълно дзен спокойствие само по... рога.

ТЕЛЕЦ
Плаж Никити в Гърция



Снимка: iStock

 

Като всепризнати глезльовци и чревоугодници, Телците имат нужда от плаж с фин, златист пясък, на който да им е достатъчно широко. Същевременно трябва да има достатъчен брой заведения, които да са в близост и да предлагат вкусна храна. През лятната си почивка Телецът най-много обича да мързелува. Затова би си наел къща за почивка максимално близо до плажа. Би си наел дори обслужващ персонал, който да му носи дзаджикито и да му вее с паунови пера, ако може да си го позволи.

БЛИЗНАЦИ
Плаж на язовир „Кърджали“



Снимка: iStock



За да задоволят двойствената си природа, Близнаците ще се чувстват най-добре на  място, което хем е плаж, хем предлага и други забавления. Затова биха ще им е прекрасно на язовир, където освен да събират тен, могат и да ловят риба. Често накрая не са направили добре нито едно от двете, но поне са се порадвали на природа.

РАК
Плаж Тамариндо в Коста Рика



Снимка: iStock



Раците обожават да пътуват, но не обичат традиционните дестинации. Прелестните плажове в Коста Рика са точното място за тяхното селфи. Екзотиката и различното отива на природата им, а любознателността им ще бъде задоволена от различни факти, свързани с историята на Коста Рика. Храната не ги изкушава, но на Тамариндо биха могли да опитат коктейл "Тамаринд текила". Освен ако типично по рачешки не дадат заден и не заложат на нещо познато, което си къркат целогодишно у дома.

ЛЪВ
Плажът на влюбените в Мексико



Снимка: iStock



Това кътче е рай за Лъва, който неизбежно иска да има своето лятно приключение. Ако по някаква случайност дойде сам, то със сигурност ще си тръгне с половинка. Представителите на тази сладострастна зодия ще се възползват максимално от зашеметяващата природа тук, която е предпоставка за романтични мигове. Плажът е скрит, с естествена скална шапка и привлича много влюбени двойки. За да се стигне до него, се минава през воден тунел с дължина около 50 метра. Колко му е на един Лъв да напълни дробовете с въздух, да изреве, така че всички морски обитатели да му сторят път и да се гмурне в приключението.

ДЕВА
Кораловият залив в Кипър >>>

ДЕВА
Кораловият залив в Кипър

 

Снимка: iStock



Девата не иска много, тя иска всичко. И всичкото да е перфектно! Кораловият залив в Кипър е идеалният за представителите на тази зодия, защото е подреден до най-малкия детайл. Намира се в малък тих залив, почти няма силен вятър, което спестява половината от причините за мрънкане от сорта на „влезе ми пясък в очите“ и „вятърът ми роши косата“. Тук пясъкът няма примеси от камъчета или черупки. За фините Деви това е просто Рай.

ВЕЗНИ
Вама Веке в Румъния



Снимка: iStock



Лятото е един от любимите сезони на Везните, защото могат да избухват като супернови. Хипарският плаж на Вама Веке е перфектен за техните свободолюбиви души. В румънското местенце често туристите отсядат на палатка в дворовете на местните. По плажовете звучи музика от сутрин до вечер, хората си правят йога практики, татуировки, разцъкват хек, продават множество ръчно правени бижута и тениски. Плажната ивица е широка, водата дълго време е плитка, приемат и левове и изобщо има всички предпоставки за лежерно хипи лято.

СКОРПИОН
Созопол



Снимка: iStock

 

Скорпионите харесват крайностите – искат да са на красиво и луксозно място, но не искат да плащат много пари. Плажовете на Созопол са идеални за тях, защото могат да им предложат и двете. Тук има достатъчно барове, където да си покажат скъпия бански и чехлите с камъни Сваровски, но същевременнои тихи, скалисти местенца, на които да останат насаме с отровната си опашка.

СТРЕЛЕЦ
Гьокчеада в Турция



Снимка: iStock



Стрелците изпитват непреодолимо желание през лятото да са център на внимание, да покажат добре оформено тяло с плочки, да флиртуват, да плуват и да се гмуркат. Гьокчеада е перфектното място на екстремните представители на зодията. Тук идват хора от цял свят и определено има какво да отстрелят.

КОЗИРОГ
Южният на Китен



Снимка: iStock

 

Козирозите са традиционалисти и не обичат да експериментират много, особено ако става дума за времето, отредено им за спокойствие. И макар нищо по българските плажове вече да не е същото, Козирозите ще се чувстват перфектно на добре познатия им плаж Атлиман в Китен. Знаят точно къде да изпънат хавлия, в кое заведение готвят добре, коя улична лампа не свети след 22:00 часа. И ако не бяха специалните ваучери за почивка на Българското Черноморие, може би щяха да отседнат при хазяйката, която носи каничката с кафе и виенска кифла.

ВОДОЛЕЙ
Марбеля, Испания



Снимка: iStock



Малкото рибарско селище от едно време отдавна се е превърнало в едно от най-известните места за плажен отдих в Испания. Водолеите буквално ще се чувстват като в свои води тук. Времето е топлото, а плажове великолепни. Представителите на тази зодия са романтици и определено ще им допадне плаж Плая де Аликате – с бял, ситен пясък. Ако обаче ви писне да леете само вода и ви се прииска нещо по-силно, на Ники Бийч нощният живот обикновено кипи.

РИБИ
Пасяча – най-красивият плаж в Европа spored European Best Destinations



Снимка: iStock


Рибите обожават водата и затова няма как да се чувстват добре, ако трябва да правят копромиси с плажа. Пасяча е плаж в Хърватска, до Дубровник. Рибите нямат афинитет към силна музика, баровете и водните спортове, затова тук биха се чувствали перфектно. На Пасяча има само природа и красота. Достатъчно, за да плуват Рибите в морето на своето удоволствие. Бирата си я носят в хладилната чанта все пак.