.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

За да са здрави децата през зимата – намалете им захарта и хляба

LadyZone.bg | преди 4 години
Дете
Кои са полезните храни, които ще подсилят имунитета на детето

Храната е горивото, с което нашият организъм работи. Но освен като източник на енергия, тя е лекарство и превенция. Хубаво е да разчитате на тази мощна сила на храната, особено когато става дума за здравето на децата. Тя е доста по-добър вариант за техния все още неукрепнал организъм, отколкото хапчетата и сиропите.

Малко хора знаят, че една от причините децата да са податливи на заболявания, е консумацията на захар. Тя затруднява пълноценното усвояване на минералите, така необходими на организма през есента и зимата. И това не е всичко – захарта пречи на ползотворната работа на белите кръвни телца, които са най-важните войници във войната с инфекциите.

Глутенът (заедно с казен съдържащите храни) е един от елементите, заради който в организма се образува слуз. Замислете се - ако вашето дете е с хрема, има нужда от вещества, които да усилят? Затова, ако е болно, просто му давайте по-малко хляб и млечни.


ХлябЗа да има баланс, трябва, докато намалявате тези храни, да увеличите други. Полезните храни, които ще подсилят имунитета на детето и ще укрепнат организма му са:

кисело мляко 
кисело зеле
продукти, приготвени с квас
костен бульон
мед
чайове

Как ви действа есента?