.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Кой иска къща за 1 долар? Защото в Италия продават

Евгений Милов | преди 27 седмици
Ололай
Снимка: Flickr/Michele Columbu
Красивото село Ололай на остров Сардиния продава историческите си къщи

Красиво италианско село Ололай, намиращо се на остров Сардиния, продава 200 от красивите си къщи срещу 1 долар.

Звучи прекалено хубаво, за да е истина, нали? Има уловка в офертата, разбира се - бъдещите купувачи трябва да вложат сериозен труд и средства, за да ремонтират историческите къщи.

Така допълнителните пари, освен примамливата цена от долар за къща, нарастват на около 25 000 долара. Не само това, но ремонтните дейности по реновацията на жилищата трябва да приключи до три години.

Инициативата е част от Case a 1 euro, която цели да възроди живота на поизоставените италиански градчета в дългосрочен план, тъй като по-младите жители се местят в големите градове, търсейки нови възможности за работа и живот.

Така населението на Ололай е намаляло почти наполовина за последните 50 години, като в момента живописното селце има 1300 жители. В опит да се справи с демографския проблем, кметът на града моли собствениците да дарят рушащите се къщи, за да могат да бъдат пуснати на пазара.

Няколко от провинциалните каменни къщи вече са спасени, като още жилища чакат интереса на новите си собственици от цял свят. Ако сте заинтересувани, можете да свалите документите за кандидатстване в кампанията от сайта на Case a 1 euro.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какво бельо носят вашите половинки - мъжете?