Носят се слухове, че когато Чък Норис завърша тренировката си, тежестите имат нужда да си вземат почивка. Ако оставим шегата настрана, Чък Норис наистина показва невероятна форма на 84 г.

Във видео, споделено от сина му, се вижда, че актьорът тренира усилено. "Само загрявам", казва той, докато вдига (?) 240 кг тежести. Но възможно ли е това? В мрежата се разпространяват множество шеги, които са свързани с физическата сила и издържливост на актьора. При внимателно вглеждане в клипа се вижда, че един диск от тежестите му е малко над 20 кг. Това означава, че общата тежест е 240 кг. Не можем да не отбележим лекотата, с която Норис извършва упражнението си, което също поставя истинността на заснетото под въпрос. 

Припомняме, че на Олимпийските игри в Париж българинът Карлос Насар постави олимпийски рекорд при изтласкването с 224 кг!

 

Карлос Рей „Чък“ Норис е американски актьор с богата кариера. От 1989 г. има звезда на Холивудската алея на славата. Той е от поколението филмови герои, които въплъщават типичния филмов екшън герой, също като Силвестър Сталоун, Арнолд Шварценегер, Долф Лундгрен, Уесли Снайпс, Чарлс Бронсън, Жан-Клод Ван Дам, Стивън Сегал и Брус Уилис. Добре познат е със своята мускулеста фигура. 

 

 

 

Освен на филмовата си кариера, Чък Норис е изключително отдаден на различни видове спорт - фитнес, езда, бокс, карате, кикбокс и други. 

Актьорът спи в продължение на 5 месеца до болната си съпруга Джина Норис и успява да я върне към живота.

 

Успехът му във филмовите екшъни се дължи до голяма степен на факта, че неговата съпруга го подкрепя безусловно. През 2013 г. Джина трябвало да направи ядрено-магнитен резонанс, но контрастното вещество, което инжектират в тялото й, има проблемни последствия за здравето й. И в последващите дни след ЯМР, и месеци след това тя усещала тежък дискомфорт и парене. 

В интервюта тя сподея, че се е "чувствала като залята с киселина отвътре." Състоянието й се влошавало всеки път, когато отивала в болницата до толкова, че била прикована на легло. В този момент, неизменно до нея, бил съпругът й. 

17 книги - толкова е прочел Чък Норис на съпругата си, докато седят край леглото й. Това споделя самият той в интервюта. Оказва се, че организмът на Джина има остра реакция срещу вещество в контрастният агент, който се използва при ЯМР. Това е редкоземен метал, наречен гадолиний. Въпреки трудностите Чък Норис и съпругата му успяват да преодолеят този труден момент в живота си. Двамата кръгла годишнина от брака си през 2018 година.

Според двамата случаят на Джена трябва да е предупреждение към хората за опасностите от гадолиний в контрастните вещества за ЯМР, който се натрупва в организма и може да причини проблеми дори при здрав черен дроб.