В живота си Чък Норис е бил актьор, спортист, писател и военен. Сега продължава кариерата си като сътрудник за разработка на видеоигра, наречена World of Tanks, пише "Комсомолская правда". В интервю за сайта той споделя, че в периода 1958-62 г. е служил в танкови войски с машина модел M48A1 Patton. Във видеоиграта е представена не само американската бойна техника, но и някои руски машини. 

В забавната разработка Чък Норис влиза в ролята на... Чък Норис, защитник на празничното настроение по Коледа и Нова година. Според сюжета Норис пристига в малък град в навечерието на Нова година. Жителите му се готвят за празника, но изведнъж се оказва, че на върха на огромната елха на площада е заседнало коте. За да го спаси, актьорът тръгва към дървото с танк, но тъй като оръдието му не може да стигне до върха, Чък Норис просто вдига танка с ръце, за да може котенцето да слезе. 

"Винаги съм водил активен начин на живот", споделя актьорът по повод добрата форма, която демонстрира. "А и съпругата ми Джина винаги се е грижила добре за мен. Тя ми приготя здравословна храна. Спя много, пия много вода и се старая да гледам позитивно на света".

Тайната обаче се крие и в добрите гени, които явно Чък Норис е наследил. Майка му е на 100 години и е още жива и в добро здраве. 

Разказва, че семейството е неговият живот и успехът в кариерата му не може да омаловажи никой семеен проблем. Близнаците му - Дакота и Денил, са на 19 години и притежават черен пояс четвърта степен по чун-кук-до - бойно изкуство, измислено от актьора. Другият му син Ерик е режисьор на няколко епизода от сериала "Уокър, тексаският рейнджър". 

Актьорът не притежава мобилен телефон и никога не е искал да има. "Така се живее по-простичко!", казва той за избора си.

През целия му живот ежедневието му е било стройно подредено по часове. Сега, когато е на 80 години, си позволява известна свобода, но никога не пропуска тренировките. Занимава се със спорт всеки ден. Има и бизнес за бутилиране на вода в ранчото му, което носи името "Самотният вълк".

Актьорът има 7 деца и 13 внуци. Заради пандемията тази година, голямото семейство няма да може да се събере за празниците.

Хайде, Чък, и на теб ти пречи този коронавирус - направи нещо!