Големият актьор Кристофър Уокън, който спечели награда „Оскар“ за ролята си в „Ловецът на елени“, шокира почитателите си и водещия Стивън Колбер, след като разкри, че никога в живота си не е притежавал компютър или мобилен телефон.

Снимка: Getty Images

Интервюто за предаването „Късното шоу“ се проведе онлайн и актьорът сподели, че се е наложило някой да дойде, за да му помогне да осъществи връзката, тъй като не умее да работи с модерните технологии.

„Не притежавам мобилен телефон или компютър“, разкри актьорът.

Заинтригуваният Колбер попита за причините зад това решение на Уокън, който обясни, че няма някакви морални задръжки, които му пречат да използва технологиите:

Снимка: Getty Images

„Изпуснах момента“, каза той. „Мисля, че съм на такава възраст, че технологиите просто ме прескочиха. И никога не проявих интерес, защото щеше да е странно някой 10-годишен да е по-добър от мен.“

По тази причина Уокън никога не е писал SMS или имейл. Той не вижда необходимост да има мобилен телефон, защото, по неговите думи, те са като часовниците – ако някога ти потрябва, някой друг ще може да ти услужи.

След като никога не е използвал Туитър, Уокън вероятно не е проследил цялата драма около Джони Деп и Амбар Хърд (до него на снимката)
Снимка: Getty Images

„Понякога ми дават телефон, когато снимаме филм, но по-скоро за да имат връзка с мен. Като проследяващо устройство. Ако ми се наложи да го използвам моля някой друг да набере вместо мен.“

За повечето хора би било почти невъзможно да разберат как живее 77-годишният Кристофър Уокън без връзка с интернет и без възможност да има телефон винаги под ръка, но актьорът от „Хвани ме ако можеш“ е щастлив с избора, който е направил.