.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Българин създаде робот за съпругата си, за да може да ходи

LadyZone.bg | преди 23 седмици
омнибот
Снимка: RadioFreeLiberty

Робот, който позволява на хора с увреждания да се изправят и да се движат, беше създаден от българин. Причината е неговата съпруга, която губи способността да ходи след инцидент.

Любомир Василев ръководи екипа от специалисти, с които заедно създават омнибот – робот, който позволява на хора с увреждания на долните крайници да се изправят и да се движат, без помощта на някого. Във видеото може да видите как съпругата му Силвия сама се справя с изправянето и движението с помощта на робота.

омнибот
Снимка: RadioFreeLiberty„Много е практично. Може да се използва у дома и да бъдеш самостоятелен. И най-вече прави рехабилитация, което е много важно“, споделя впечатленията си Силвия във видеото.
Роботът улеснява живота на младата жена, защото с него тя може да стигне до работното си място.

„До момента устройството е използвано от 21 души и никой не иска да слезе и да си тръгне без него“, казва гордо Любомир.

Изобретен от българи робот дава надежда за хора в инвалидна количкаЗащо устройството е уникално?


Екипът, проектирал робота, планира серийно производство, както и различни модели, които да отговарят на индивидуалните нужди на всеки човек.

Вижте повече във видеото.

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?