.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

10 френски песни, които ще разтопят душата ви

Росица Николова | преди 2 години
музика

На 14.06 Франция отбелязва годишнина от превземането на Бастилията, което е и началото на Френската революция през 1789 г. На 14 юли 1790 година, точно една година след щурма на Бастилията, се провежда Празника на Федерацията (La Fete de la Federation) - мирно събитие, което не носи негативната емоция на отрязването на главата на губернатора на Париж, с което, от една страна, е натоварено превземането на Бастилията.

Властите решават да устроят грандиозно тържество под открито небе и въпреки дъжда, който се лее, 4-метрова триумфална арка приветства батальоните на Националната гвардия, командвани от маркиз дьо Лафает. Със закон от 1880 година 14 юли се обявява за национален празник на Франция.

Франция не е само Айфеловата кула и изразът "вулеву куше авек моа се соар", който знае почти всеки българин. Франция е ароматът на печени хлебчета с масло в Прованс, вино в старо шато, кроасани рано сутрин, кино класики, секси тела по Ривиерата, автомобили с елегантен дизайн, развиващи висока скорост и музика, музика, музика... 

10 френски песни, които остават хитове за вечни времена

1. Nana Mouskouri - l'amour en héritage

2. Herbert Léonard - Puissance et Gloire

3. Kate Ryan - Voyage, voyage

4. Yves Montand - Les Feuilles Mortes

5. Edin Piaf - Non, Je ne regrette rien 

Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?