Бананът е известен не само с благотворното си целебно въздействие върху организма, но и с удивителните си козметични качества. На всичкото отгоре това се отнася не само за самия плод, но и за обелката. Благодарение на високата концентрацията от витамини и микроелементи, вътршената част на банановата кора има силно антиоксидантно действие. Което ще рече – пречиства кожата от натрупаните замърсявания и токсини, и активно участва в борбата срещу свободните радикали и тежките метали. Така че, банановата кора :

Чудесно средство за лечение на акне

Изрежете една малка част от кората на банана и разтривайте с вътрешната страна с нежни движения в продължение на 5 минути засегнатата област. Оставете да постои и след като почувствате изсушаване, изплакнете с хладка вода. Ако сте постоянни и повтаряте това най-малко три пъти на ден, акнето и пъпките ще отшумят в рамките на седмица.

Облекчава сърбежа и подуването на кожата

Достатъчно е да разтривате с бананова обелка проблемното място и съвсем скоро сами ще се убедите в невероятния и бърз ефект.

Помага в борбата срещу бръчките

Поставяйте пресни кори върху засегнатата област в продължение на 15 минути всеки ден. В рамките само на няколко седмици ще почувствате забележима промяна.

Лекува брадавици и псориазис

Просто наложете обелката на засегнатия участък и я втривайте в продължение на 10-12 минути два пъти всеки ден. Ефектът може и да не е мълниеносен, но определено си струва пред всички останали кремове с химическо съдържание. Важното е да бъдем търпеливи и постоянни, и резултатът ще бъде налице.

Успокоява подпухналите очи

Наложете обилно обелки от банан върху и около подпухналите зони. След 15-20 изплакнете с хладка вода. Зачервяването ще изчезне моментално. Това магическо действие се дължи на високото съдържание на калий в банана, който има свойството да изтегля излишната течност под кожата.