Какво правим, когато се събудим сутрин? Вземаме душ, слагаме балсам на косата за лесно разресване, измиваме зъбите, малко крем преди грима… А замисляли ли сте се на колко от продуктите, които ползвате, има етикет NIVEA?

Хората по целия свят знаят какво е NIVEA и точно затова я обичат – марката, която се свързва със здрава и добре поддържана кожа. Всичко това продължава вече 100 години – развива се от един-единствен продукт и се превръща в едно голямо семейство от NIVEA продукти.

А вие знаете ли, че…

-    В началото синята кутийка на NIVEA, която всички познаваме днес, всъщност не е била синя, а жълта, декорирана със зелени филизи в художествения стил Art Nouveau.

-    Синята кутийка на NIVEA е първият козметичен продукт, излязъл в орбита на борда на космическа совалка през 1983 г.

-    Много известни личности са част от кампаниите на NIVEA - Йоги Льов, треньор на немския отбор по футбол в момента посланик на NIVEA for Men за Германия; Камерън Диас участва в международната кампания на NIVEA Sun през 1993 г.;  Карла Бруни позира на плакати и рекламни материали за мляко за тяло NIVEA през 1990; Жизел Бюндхен участва в реклами на NIVEA в нейната родна страна Бразилия.

-    Най-върлият колекционер на NIVEA живее в Хановер, Германия. В своя 6-стаен апартамент, той пази около 900 исторически артикула с марката NIVEA, събрани от повече от 40 страни.


Какво точно се е случило през този един век красота?

1911 г. - Ражда се NIVEA Crème
1922 г. - NIVEA създава продукти и за мъже
1925 г. - Премиера на синьо-бялата кутийка NIVEA
1936 г. - Появяват се първите слънцезащитни продукти NIVEA
1963 г. - Новата концепция за емулсия на мляко за тяло NIVEA прави истинска революция в козметиката
1978 г. - NIVEA пуска на пазара своя първи душ-гел
1998 г. - Q10 прави революция в NIVEA Visage
2010 г. - Изобретяването на интелигентна концепция за хидратация
2011 г. - NIVEA Crème празнува своя 100-тен рожден ден и с право е наречен „майката на всички кремове”

Награди, награди, награди

По случай 100-годишнината на NIVEA на всеки 100 минути двама от участниците в промоцията на компанията ще получават по една от множеството награди: 1000 комплекта с продукти NIVEA, 100 празнични бонбониери, 100 фотоалбума или 10 семейни вечери. Условието е в периода от 12 септември и 23 октомври да бъдат закупени продукти на марката на стойност над 5 лв., да се изпрати кода от касовата бележка като sms на 19070 (0,30 лв. с ДДС) или се направи регистрация в сайта на NIVEA. Веднага след изпращането на sms-a или регистрацията на сайта участниците разбират дали печелят, а условието да получат наградите си е да се обадят на горещата линия на промоцията 0700 100 19.