Месец юли настъпи и летните дни са в своя разгар, но вие все още не се чувствате достатъчно добре в кожата си, защото не изглеждате по начина, по който мечтаете.

Спазвате специален режим на хранене, движите се повече, тренирате и пиете достатъчно вода, но въпреки това не сваляте излишните килограми. Защо?

Специалисти по хранене разкриват причините за това да не виждате желаните килограми на кантара или мечтаната фигура в огледалото.

В основата на всеки здравословен режим за загуба на тегло е калорийният дефицит, а също така и умерената физическа активност. Всички ваши усилия обаче ще бъдат сведени до нула, ако пренебрегнете няколко общи фактора, които сериозно влияят върху процеса на отслабване. Треньорът Шейн Роуланд споделя три възможни причини за стагнация на теглото, които се срещат дори при хора, които спортуват и стриктно следят диетата си.

Ето кои са трите фактора, които ви пречат да постигнете най-добрата си лятна форма.

1. Претоварване с информация

В интернет можете да прочетете безброй съвети и „работещи“ диети. Твърде многото информация обаче обърква хората. Не всеки съвет и трик е ефективен точно за вас. Важно е да намерите какво работи за вашия организъм според ежедневните задачи и ритъма на живот.

2. Неспособност за прилагане на теорията на практика

Още по-сериозен и често срещан проблем, пряко свързан с информационното претоварване, е липсата на разбиране как да се прилагат придобитите знания. Можете да черпите информация за загуба на тегло от различни източници, но когато става въпрос за прилагане на наученото, идват трудностите.

3. Липса на отговорност

Трябва да се държите отговорни към самите себе си. Не се разочаровайте, като се откажете от диетата или тренировъчния си режим! Хубаво е да можете да поемате отговорност за научената информация, нейното прилагане и последствията, до които всичко това води. Не трябва да се отказвате от нещо, което видимо работи за постигането на вашите цели, само защото е трудно. Научете се сами да поемате отговорност за действията си или иначе казано, да бъдете постоянни и да не се отказвате на втория или третия ден от режима.

„Никого не можете да разочаровате толкова много, колкото можете да разочаровате себе си“, обяснява специалистът по хранене Шейн.