Две от най-популярните певици в света - Селин Дион и Лейди Гага, пристигнаха в Париж. Официалните лица все още мълчат дали двете ще участват на церемонията по откриването на Олимпийските игри в петък.

Френският вестник Le Parisien съобщи, че Дион, която е с френско-канадско потекло, е пристигнала в Париж във  и ще изпълни "L'Hymne à l'amour" от Едит Пиаф на Олимпийските игри. 

"Очевидно тя е пристигнала в Париж, това е страхотно!", сподели Макрон в интервю за френската телевизия. "Ако може да присъства на церемония по откриването, всички мои сънародници ще са щастливи."

Участието на Дион и Гага все още не е официално потвърдено от олимпийската комисия. Ако слуховете се потвърдят, това ще бъде първото изпълнение на Дион от години. Тя не е излизала на сцената след диагнозата си синдром на скованата личност през декември 2022 г., което я принуди да отмени няколко концерта на живо.

Видео в социалните мрежи показа и Лейди Гага да поздравява феновете си в Париж. 

Френският министър на спорта Амели Удеа-Кастера заяви пред френските медии, че няма нито да потвърди, нито да отрече дали Дион и Лейди Гага ще участват. Но сподели, че ще има "изключителен състав от артисти", включително танцьори, музиканти и актьори на церемонията по откриването в петък.

За първи път в историята на летните олимпийски игри церемонията по откриването няма да се проведе на стадион. Церемонията ще се проведе по поречието на река Сена.