Селин Дион избухна в сълзи в новия си документален филм, признавайки, че за пръв път е забелязала признаци на влошаване на здравето си преди близо две десетилетия, пише Business Insider.

Снимка: Getty Images

Във филма "Аз съм Селин Дион" (I Am: Celine Dion) тя описва как едно просто вокално упражнение й е дало ужасяваща представа за това какво се случва в тялото ѝ. След това симптомите я завладяват все повече и повече, преди да бъде диагностицирана със синдрома на скованото лице, съобщи "Мирър".

"Знаете ли, това е проблем от 17 години - преди 17 години започнах да изпитвам спазми в гласа, така започна всичко. Една сутрин се събудих и закусих, а след като закусих, гласът ми започна да прекъсва и това малко ме стресна. Не можех да правя саундчек прекалено дълго, да загрявам прекалено дълго, но ако не загряваш прекалено дълго, можеш да нараниш гласните си струни", каза звездата.

"Така че се изплаших, не знаех какво да правя. И днес вече е диагнозата. Синдром на скованото лице. Това е в мускулите, в нервите, в сухожилията, не можеш да видиш нищо. Защото не може да се види", добави Дион.

Певицата също така разкри, че е приемала високи дози валиум, за да се опита да лекува синдрома, в резултат на което "е можела да умре". Селин разказа как се е борила да продължи да пее за феновете си, докато симптомите ѝ са се влошавали, което я е накарало да приема високи дози от лекарството, за да се опита да се пребори с болестта.

Снимка: Getty Images

"Приемах по 80-90 мг валиум на ден. Това е само едно лекарство. Не искам да звучи драматично, но можех да умра. Вземах тези лекарства, защото трябваше да ходя. Трябваше да мога да преглъщам. Имах нужда от лекарства, за да функционирам. Още едно хапче, още две хапчета, още пет хапчета. Твърде много хапчета. Шоуто трябва да продължи", разказа звездата.

Селин описва и как е започнала да лъже, за да скрие съкрушителната си диагноза от феновете си, тъй като е продължила да губи способността си да пее и да се изявява, пише още БГНЕС.

"Когато трябваше да отменям концерти, знаете, че трябваше да кажем на публиката защо. На хората защо. Знаете ли, лъжа. Вече не мога да лъжа. От инфекция на синусите до инфекция на ухото и каквото и да е друго. Понякога насочвах микрофона си към публиката и ги карах да го изпеят. Имаше и моменти, в които трябваше да спрем шоуто, да се сменим бързо и аз никога не се връщах. Лъжата вече е твърде тежка", добави легендарната певица.

Емблематичната 56-годишна певица беше диагностицирана с променящото живота ѝ състояние през 2022 г. и се оттегли от публичното пространство, докато се примиряваше с диагнозата. Рядкото неврологично заболяване включва симптоми, включително мускулна скованост и спазми, които могат да се влошат с течение на времето.