Певицата Селин Дион разказа в интервю за TF1 за прекомерната си употреба на "много опасни лекарства" преди излъчването на документален филм за болестта, която я е държала далеч от сцената.

56-годишната канадка от години се бори със Синдрома на скованата личност (SPS) - автоимунно заболяване, за което не е известно лечение и което причинява остра болка, затруднено движение и спазми. Тя не е в състояние да изнесе концерт от 2020 г. насам.

Стрийминг платформата Amazon Prime Video ще пусне от 25 юни документалния филм, озаглавен "Аз съм: Селин Дион".

Когато болката става прекалено силна, по причина, която не знае до края на 2022 г., квебекската певица споделя пред френския телевизионен канал: "Отмених много концерти, намерих се да лежа, да вземам лекарства... Може би ще опитам с противовъзпалително, спазмолитично или нещо друго".

"Започнах с малки неща, докато не се стигна до... много опасни лекарства, за да продължа", обяснява тя в това интервю, записано през май в Лас Вегас.

Запитана от журналистката Ан-Клер Кудрей дали е взимала "Валиум" (диазепам, бензодиазепин), Селин Дион отговаря: "Да, наред с други неща".

"Без да имам поставена диагноза. Така че в началото това помогна малко. Но много бързо дозите трябваше да се увеличат", продължава тя.

"А когато достигнеш опасно ниво на лекарствата и те вече не действат, имаш два избора: продължаваш или спираш да дишаш и това е краят", допълва певицата.

 

"Не преминавайте през болката сами (...) Говорете за това, но и потърсете помощ. Не страдайте сами", призовава певицата.

Селин Дион, чието име беше предложено в началото на юни от Le Canard enchaîné като един от артистите, които ще изнесат концерт на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж на 26 юли, потвърди увереността си, че един ден отново ще изнася концерти, пише още БГНЕС.

"Не знам кога. Но ще се върна на сцената", категорична е тя.