Селин Дион е твърдо решена да се върне към пеенето на сцената, въпреки че страда от рядко неврологично заболяване.

Певицата страда от Синдрома на скования човек, който причинява скованост на мускулите в торса, ръцете и краката и може да предизвика силни спазми.

"Ще се върна на сцената, дори ако трябва да пълзя. Дори ако трябва да говоря с ръцете си, ще го направя. Ще го направя", каза 56-годишната звезда пред Ен Би Си.

Интервюто излезе преди премиерата на документалния ѝ филм „Аз съм: Селин Дион“, който ще бъде пуснат на 25 юни в Amazon Prime.

"Аз съм Селин Дион, защото днес гласът ми ще бъде чут за първи път, не само защото трябва или защото трябва. А защото искам и ми липсва", каза певицата, носителка на Грами, която стои зад хитове като „My Heart Will Go On“.

През декември 2022 г. Дион за първи път разкри, че е диагностицирана с автоимунното заболяване.

Няма лечение за Синдрома на скования човек, който е прогресивен, но лечението може да помогне за контролиране на симптомите. По данни на Националния институт по здравеопазване на САЩ състоянието засяга два пъти повече жени, отколкото мъже.

„Сякаш някой те задушава“, описва певицата своите проблеми. Болката може да премине през цялото ѝ тяло. Спазмите дори могат да причинят счупване на ребра.

Дион беше принудена да отмени редица концерти, планирани за 2023 и 2024 г., като заяви, че не е достатъчно силна, за да участва в турне, пише още БГНЕС.

По-рано тази година тя се появи изненадващо на наградите „Грами“, като връчи наградата за албум на годината на Тейлър Суифт.

Селин Дион е продала досега повече от 250 милиона албума по време на музикалната си кариера.