„Футболът е част от фамилията ни“ – каза Марина Георгиева пред LadyZone.bg, часове преди нейният отбор да излезе срещу Северна Ирландия на европейското по футбол.

Майка й Гергана и баща й Георги са играли футбол, а неин вуйчо е футболният треньор от Пловдив Митко Джоров.

Марина е родена на 13 април 1997 г. близо до Виена. Кариерата й се развива добре и в един момент тя преминава в по-силното немско първенство. Последно игра за „Занд“, но в момента няма клуб и се надява чрез изявите си на европейското да си намери силен отбор.

Марина е част от австрийския национален отбор още от 2012 г., когато се състезава при юношите, а от 2016-а е в женския тим.

На 6 юли Австрия загуби първия си мач на европейското от домакините Англия, но за Марина, влязла като резерва в 65-та минута, срещата представлява голям връх в кариерата.

„Неописуемо е да стъпиш на „Олд Трафорд“. Цял живот се трудиш, за да постигнеш това. Настръхваш от атмосферата! Толкова много и толкова шумна публика. Чудя се как мъжете издържат всеки уикенд на тези емоции. Играхме пред 68 871 души, което е рекорд за европейско за жени. Само в Шампионска лига е имало мач пред по-голяма публика – около 91 000 души“ – сподели ни Марина, която не познава лично Бербатов, но би се радвала да го срещне някой ден.

Тя не гледа много футбол, защото в малкото време за почивка иска да се откъсне от спорта. Нейни кумири от детските й години са Меси заради таланта и Кристиано Роналдо заради труда, който влага.

В свободните си дни Марина обича да пътува, например до Виена, където са повечето й приятели. Веднъж годишно се старае да идва и в България. Ако има възможност, в края на юли ще дойде за родовата среща в родопското село Момчиловци. Ще отскочи и до Каваците, където семейството й почива от десетки години.

Тъй като е израснала в Австрия, Марина говори български с леко забавяне и понякога търси точния израз. Признава, че най-трудна й е думата „удовлетворява“, която винаги бърка.

Пожелаваме й успех на европейското и сме сигурни, че доброто й представяне ще донесе „удовлетворение“ на много българи.