Страдащата вече 8 години от рак американска актриса Шанън Дохърти сподели, че болестта вече се е разпространила в костите ѝ, но тя не се e предала.

Въпреки мрачното развитие на събитията, звездата от „Бевърли Хилс, 90210“ и „Чародейките“ каза твърдо, че все още има намерение да живее. „Не искам да умирам“, обяви тя пред сп. „Пийпъл“ и каза, че се надява да вдъхнови другите, като се съсредоточи върху бъдещето си.

„Не съм приключила с живота. Не съм приключила с любовта. Не съм приключила с това да създавам. Не съм приключила с това да се надявам да променям нещата към по-добро“, каза 52-годишната киноикона от 90-те и допълни: „Просто не съм... не съм приключила“.

Снимка: Getty Images

Звездата сподели, че мисли за болестта като за „видеоиграта Pac-Man, в която те започват да влизат в костите ти“, но отбеляза, че се справя много по-добре с новия режим на терапия. По-рано тази година тя също така премахна разсейка на тумор от мозъка си. Сега се надява да участва в клинични проучвания за разработване на нови методи на лечение.

Снимка: Getty Images

„Хората просто приемат, че това означава да не можеш да ходиш, да не можеш да се храниш, да не можеш да работиш. Набързо те отписват – с теб е свършено, вече си пътник. Ние обаче не сме!“, разказа тя за преживяването да си пациент с рак. „Ние сме жизнени и имаме толкова различен поглед върху живота. Ние сме хора, които искат да работят и да прегърнат живота и да продължат напред“, обясни актрисата.

За първи път Дохърти е диагностицирана с рак на гърдата през 2015 г., което беше оповестено по време на съдебно дело срещу бившия ѝ мениджър. Тя претърпява мастектомия, подлага се на химиотерапия и облъчване и през 2017 г. обяви, че е в ремисия. Към февруари 2020 г. обаче Дохърти съобщи, че болестта се е върнала и е получила метастази, които са се разпространили в лимфните възли, в гръбначния ѝ стълб.

Снимка: Getty Images

По-късно същата година тя обяви, че очаква да се лекува до края на живота си. През юни сподели, че ракът се е разпространил в мозъка ѝ, което налага операция и още лъчелечение, припомня БТА.

Докато Дохърти описва разтърсващото си ходене по мъките в социалните медии и в пресата, тя все пак спазва обещанието си, че „не е приключила с творчеството“. Актрисата планира да обсъди болестта си в нов мемоарен подкаст „Да бъдем наясно с Шанън Дохърти“, чиято премиера ще бъде на 6 декември.

Дохърти разясни в сряда, че програмата ще засегне най-важните моменти в кариерата й, приятелствата, развода и здравословните проблеми и ще включва „поредица от брутално честни разговори с някои много специални и влиятелни хора“ в живота ѝ.

„Както казва Шанън, няма значение колко пъти ще паднеш, важното е как ще се изправиш отново“, пише в анонса за подкаста.