Да работим в сферата на модата и красотата и да страдаме от проблемна кожа, не изглежда сериозно. За съжаление появата на определени здравословни проблеми не зависи от професията или други външни фактори, като общество, тенденции и др. 

Да, независимо къде работим, пъпките по лицето са пречка за всяка една жена да се чувства привлекателна и красива. От личен опит смеем да твърдим, че това, което следва е, може би, решението и за вас да се отърсите от нежеланото акне.

Когато се сблъскваме с дерматологичен проблем, лекарите ни предписват рецепти, съдържащи списък с имена на продукти, кои от кои по-силни и трудни за произнасяне. Ефективни са, да! Но не за дълго. Причината е в шоковата терапия върху епидермиса, която губи своята сила с времето, тъй като кожата привиква към химикалите и акнето отново се проявява. 

По време на поредната консултация при личния ми дерматолог, тя ме попита изумителен въпрос: 

"Какво прясно мляко консумираш?"

Отговорът ми бе: "Нискомаслено" бе отговорът. 

Тогава тя препоръча да спра млечните продукти с 0% масленост и да започна отново да приемам тези с по-висока съдържателност. В първия момент ми се стори смешно, но предвид дългата битка, която водя от месеци с проблемната си кожа, реших, че няма кой знае какво за губене. 

Спрях всички диетични млечни продукти, започнах да консумирам с висок процент масленост (средно 3,5). Стараех се да не мисля за риска от напълняване и в рамките на първия месец бях свидетел на първите знаци на подобрение. 

Изумително! На втория, кожата ми бе по гладка, а порите по-прибрани. 

Истината е, че млечните продукти са източници на множество хранителни вещества и витамини. А псевдо-диетичните храни са бегло тяхно копие. 

Затова, скъпи Дами. Ако и вие страдате от подобен козметичен проблем, не бързайте да купуват поредния лосион за лице или почистващ гел, които обещават чудеса. 

Замислете се за хранителния ви режим и установете, кой продукт може да бъде в основата на дерматологичните ви оплаквания. 

Аз го открих и съм щастлива, че въпреки всичко - успях.