Празникът затова е празник - целият ден и цялата вечер са по-различни и по-специални! Тези дни са съпътствани с приповдигнато настроение, много подаръци и деликатеси, които не сме си позволявали през годината. Ще вкусим от печените меса, по-майсторлийските гозби и от десертите - като баклавата, например, която изисква 24 часа за приготовление, за да бъде сочна.
След празника обаче остават умората и дискомфортът. Повечето от деликатесите и "кулинарните изящества” обикновено са по-тежки за храносмилането, защото са по-солени и пикантни, а някои и по-мазни - като френските сирена, например.
Ето защо предлагам няколко навременни съвета срещу преяждането и дискомфорта след празника:
Хранете се бавно. Осъзнайте, че имате на разположение цялата вечер, за да се насладите на поднесените ястия.
Вкусвайте и от зеленчуковите салати, независимо че те не печелят в конкуренцията с майонезените салати.
Пийте червено вино. То е признато, че има свои подпомагащи храносмилането качества.
Заложете на минерална или чешмяна вода. Поставете я на масата в красива кана вместо подсладените газирани напитки.
Как да поддържаме тонуса си до края на празничната вечер и какво да хапнем на следващия ден вж. тук.
/ Здраве
На празниците заложете на червено вино и зеленчукови салати
И не забравяйте - хранете се бавно, имате цялата вечер на разположение
10 Декември 2010
Ключови думи:
-
Виктория след „Ергенът: Любов в рая“ – Не съм била истински влюбена в Тихомир (ВИДЕО) -
След месеци страст: дойде ли краят за Джан Яман и Сара Блум (СНИМКИ) -
Натали, Орлин и Тихомир - най-запомнящите се моменти на тройката в "Ергенът: любов в рая" (ВИДЕО) -
Красимир Томов от "Ергенът: Любов в рая": Не съм влюбен! (ЛЕКСИКОН)
-
#steniskanabala изпраща своя юбилеен 12-и сезон с 99 000 лв дарения или 22 стипендии за студенти сираци за по-добро бъдеще -
Зимата и кожата: защо студеният сезон поставя кожната бариера на изпитание и как Mixa Cica Urea помага за възстановяването ѝ -
Над 26 тона храна за хора в нужда събра кампанията „Килограм доброта“ -
Klangkuenstler на EXE EPISODE XI: Създателят на OUTWORLD среща българската рейв енергия





