Няма значение от колко време човек се изживява като "неудачник”, стига да поиска успеха и да започне да живее с нагласата за успех. Луиз Хей, чийто личен живот е пример, че и най-тежката трагедия може да има щастлив обрат, в своята книга „Излекувай живота си” съветва: Не правете онова, което аз правех някога – отказах да опитвам нови неща, защото не знаех как да ги върша, а не ми се искаше да изглеждам несръчна”. Първото нещо е да започнем да ценим себе си и да отхвърлим убеждението, че не заслужаваме повече или не сме достойни.

Старата поговорка „Ако не успееш първия път, опитай пак” е съвсем правилна

По рождение имаме право през живота си да вървим от успех към успех. Затова, сами си давайте кураж, когато учите нещо ново. Никой не се е родил научен. Зад всеки успех стои неотклонно постоянство, безпределно старание и много труд. Не се наричайте "тъпак", когато правите грешки. Търсенето на причината за грешките помага да намерим правилното решение или поведение и да ги приложим по-нататък.

Ето някои утвърждения за успех, които може да използвате:

  • Има достатъчно за всички, включително и за мен.
  • Всяко нещо, до което се докосна е успех.
  • Навсякъде около мен съществуват Златни възможности.
  • Влизам в кръга на Победителите.
  • Привличам към себе си всевъзможни богатства.

Изберете някое от тези твърдения и си го препрочитайте няколко дни. След това вземете друго. Не се безпокойте как ще стане всичко това реално. Вие заслужавате успех.