Мая Зухди, участничката в Masterchef 2021, която впечатли журито и зрителите със своя черешов кебап и още многоо други специалитети, разкри, че е успяла да свалила цели 34 кг от теглото си.

"Сега станаха -34 килограма. Беше наистина дълго пътуване. Причините не са само в строгата диета, като спрях диетата преди по-малко от година. Останалите са свързани със здравословен начин на живот, тоест здравословно хранене. Почти премахнах тестото от живота си, защото брашното в наши дни е повече токсично, отколкото полезно - особено ако е смесено с хидрогенирани масла, палмово масло и маргарин. О, здравей, смъртоносна бомба", казва тя в Инстаграм профила си.

"А картофите и оризът никога не са ги спирали в моята диета, защото тялото ми се нуждае от въглехидрати, за да мога да ходя на фитнес и да имам сила да работя в кухнята много часове. Хубавият шоколад също не съм го спряла", пише още Зухди в социалната мрежа.

"Не ям пържено, освен в специални случаи и тогава постя, за да прочистя тялото си от това масло. Качественото червено месо, което не е инжектирано с хормони, е много важно за изграждането на силно тяло. Обработеното месо във всичките му форми не вкусвам, мразя го, тъй като не съдържа месо и протеини, както някои хора си мислят, а по-скоро остатъци от месо, химия, розов оцветител и подправки", разкрива ощя тя.

"Всичко, което съдържа повече от 10 г захар на 250 г/мл не ям и не пия, защото обичам тялото си и не искам да се изморява от изгаряне на тази захар. Плодове ям - когато искам и колкото искам. Не ям готови продукти, а предпочитам да си правя всичко. Или някой, на когото имам доверие", категорична е Мая.

Тя отговори и защо не вкусва и не предлага готови кроасани на клиентите си, а предпочита да си ги приготя сама.

"Просто защото не ям това замразено тесто, замесено с най-лошите видове брашно и палмово масло, нито ям шунка, която е оцветена с изкуствена и токсична розова боя, защо да не храня с нея клиентите си? Моят цел е да подобря нивото на хранителните услуги в България и да повиша качеството на кетъринга, далеч от това, с което сме свикнали от години. Защото нашето здраве е наша отговорност и защото не искам моята компания да носи вина на някого, като ги храни с нещо, което ще навреди на здравето им", заявява Зухди.