#Ползите от използването на сокоизстисквачка

- Гаранция за по-добро усвояване на хранителните вещества и витамини
Изцеждането на сок отделя воднистата част от пулпата (плътната част) на плодовете и зеленчуците. Въпреки че голяма част от витамините остава в пулпата, някои специалисти в, че витамин С и витамин А се абсорбират от организма по-пълноценно, когато се приемат в течна форма.

- Подпомагат за по-добра детоксикация на организма

Привържениците на изцедените сокове твърдят, че изцеждането на плода или зеленчука позволява на тялото ни да си почине от процесите на разграждане и детоксикация. Приетият в течна форма плод или зеленчук не натоварва работата на стомаха, черния дроб, панкреаса, жлъчния мехур и червата, така както го прави, когато е приет под твърда форма.

- Отслабване

Много диети, насочени към загуба на теглото, включват в своите хранителни програми имено изцедени сокове. Поддръжниците на изцедените сокове твърдят, че те повишават метаболизма и подпомагат за по-лесното изграждане на здравословни хранителни навици. Всичко това благоприятства добрата обмяна на веществата, а оттам и загубата на излишно телесно тегло. Според експертите изцеденият сок също така намалява апетита към други храни, като ни кара да се чувстваме по-сити и енергизирани.

- Чудесна алтернатива на диети, лишени от плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците са безспорно здравословни храни, които трябва да бъдат включени в която и да е здравословна и балансирана диета. За тези, които не консумират достатъчно плодове и зеленчуци, изцеденият сок може да осигури достатъчно хранителни ползи. Редовната консумация на един или два изцедени плода или зеленчука например, е достатъчна, за да осигури на организма необходимите дневни дози от витамини и минерали, от които се нуждае.

- Чудесно разхлаждащо средство през летните горещини

Зеленчуковите и плодовите сокове са здравословен и вкусен начин за освежаване и тонизиране на тялото през летния сезон. Те зареждат организма с енергия и освежават тялото.

#Няколко съвета за направата на здравословни и вкусни напитки 

Ако все пак решите да се възползвате от услугите на това предизвикателство, ето няколко ценни препоръки от личен опит. 

- Преди да изстискате какъвто и да било плод или зеленчук, първо се уверете, че не е развален. Добре е също така, след изстискване да го консумирате веднага. Вредните бактерии могат бързо да се натрупат в пресния сок, дори и да го оставите да престои само няколко минути.

- Съсредоточете се върху зеленчуците, но включвайте и по някой и друг плод към тях (не повече от два). Открихме например, че само една малка ябълка променя вкуса до неузнаваемост.

- Включвайте по 1-2 кореноплодни зеленчука, като например моркови или цвекло, за да придадете допълнителен вкус и антиоксиданти. Те също така придават и естествена сладост на сока.

- Добавете поне един зеленолистен зеленчук. Къдравото зеле и броколите например са чудесна идея.

- Включете и по един воден зеленчук – например краставица или целина. Богатите на водно съдържание зеленчуци помагат да разреждането на прекалено силните аромати от предходните 3 съставки.

- Не забравяйте гарнитурата. Освен че са полезни, няколко щипки джинджифил, резенче лимон, мента или розмарин ще придаде на сока и още повече свежест и аромат.

- Не забравяйте да върнете към сока и няколко лъжички от пулпата от зеленчуците и плодовете, която бива филтрирана по време на процеса. Това ще направи вашия сок по-плътен и витаминозен.

- И не на последно място Ви препоръчваме новата мачкаща сокоизтисквачка на Philips – Avance Collection.