"Какво ти пука как изглеждаш, като имаш такова сладко бебе?!"
Това може да каже всяка баба или леля, но раждалата жена се терзае от толкова много проблеми, свързани с нейната кожа. А те никак не са малко - стрии, целулит, суха и лющеща се кожа, петна по лицето и тялото, акне. 

Вярно е, че децата са щастието в живота и му придават съвсем нов смисъл. Но желанието за стегнатото и красиво тяло не спира с тяхната поява. Специалистите казват, че възстановяването след раждането трябва да стане най-много до 1 година, защото, ако след това настъпи нова бременност, ще бъде много по-трудно. 

Така че… go girls!

Допитахме се до медицинския козметик Станислава Събева от медико-козметичен център MedEsta за съвети и разяснения по въпроса с връщането на формата след раждане. Оказа се, че има много митове, които трябва да разбием.

Мит 1: Мога да върна формата си по всяко време.

Специалистите съветват връщането във формата да стане до 1 година след раждането. В противен случай усилията трябва да се удвоят. Клетките на тялото ни имат памет. По време на бременност метаболизмът на организма се променя. Той е програмиран да трупа мазнини, за да предпази бебето и да му осигури всичко необходимо за живота. Клетките помнят този метаболизъм и след раждането и продължават да работят по неговия режим, разказва Станислава Събева от MedEsta. Затова трябва да ги приучим на други навици, а именно - да се освобождават, да се дренират, да работят по-бързо.

Един от работещите практики са антицелулитните процедури и масажите. „Работя с Venus Legacy, защото тази процедура влияе на метаболизма на клетките, дренира ги, благоприятства естественото възстановяване на колагена и еластина в кожата и помага за изграждането на капилярната мрежа. Все неща, които правят кожата да изглежда гладка и млада“, казва Станислава Събева.

Мит 2: Когато пълнея, мастните клетки в организма се увеличават, когато отслабвам – намаляват

Мастните клетки в организма се делят само в детска възраст. В зряла възраст при, напълняване те просто се раздуват на обем, но не увеличават броя си, казва медицинският козметик на MedEsta. Майки - не тъпчете децата! По този начин ги програмите да пълнеят лесно в зряла възраст. Когато децата се хранят, броят на техните мастни клетки се увеличава и остава голям до края на живота ми. Логично е в този случай да бъдат предразположени към наднормено тегло. При бременност обемът на мастните клетки се увеличава, но броят им остава константен. 

Мит 3. Петната по лицето и тялото след бременността ще изчезнат сами

Може би, ако сте късметлийки! Но има голяма вероятност част от петната да останат завинаги, ако не се вземат мерки на време. За целта има различни терапии, като се започне от мезотерапиите и се стигне до иновативната Hydrafacial Britenol терапия. „Тя работи със серум, съставен изцяло от природни избелващи съставки познати от векове, като екстракт от конски кестен, арника, зелен чай и стабилизирана формула на Витамин С“, казва Станислава Събева, която работи с апарата и постига страхотни резултати. 

Мит 4. Стриите не могат да бъдат премахнати с нищо

Това е истина, но и лъжа! Истината е, че зависи в кой етап от развитието им сте започнали да ги третирате. Новите стрии, които са червени на цвят, биха могли да бъдат заличени лесно и напълно със съвременни нанофрационирани радиочестотни терапии като Venus Viva, например. Старите бели стрии обаче трудно се повлияват.

Не чакайте отпусната кожа, целулитът, стриите и петната да ви победят. Върнете формата си още в първата година след раждането. Трудно е да се съчетаят грижите за бебето с време за себе си. Но положените усилия през първата година ще се върнат многократно след това. Защо да го правим трудно, когато може да е лесно?!