В отворено писмо до бъдещия си работодател Райън Лоури от Вирджиния смело споделя, че има аутизъм, но и невероятно чувство за хумор. Ръкописното писмо става сензация в професионалната социална мрежа LinkedIn - 7 милиона души виждат поста, а над 180 000 го харесват. 

В следващите седмици Райън Лоури получава хиляди предложения за работа. Хората са възхитени от честността му, както и от уменията, които има. 

Ето част от писмото, което младият мъж пише до бъдещия си работодател:

Осъзнавам, че някой като теб ще трябва да рискува с мен. Аз не възприемам като типичните хора. Ще ми трябва ментор, който да ми покаже, но се уча бързо и щом ми обясниш, ще го разбера. Обещавам, че ако ме наемете и ме научите, ще се радвате, че сте го направили. Ще се доказвам всеки ден, ще правя това, което ми казвате, и ще работя наистина усилено.

Райън е завършил Heritage High School.

В описанието си е споделил, че има "специални математически и музикални умения". Интересува се от анимация и търси наставник, който да му помогне да усвои специфичните умения, необходими за работа в тази област. 

Райън не подозира какво ще се случи, след като прави тази публикация.  

През следващите седмици имейлът му се препълва с отговори и предложения за работа. Професионалисти от света на анимацията и IT сектора искат да му помогнат и да го обучават

Други потребители на LinkedIn с аутизъм и техните родители пък му пишат, за да похвалят честността му. За тях той се оказва истинско вдъхновение. 

„Това, което всяка майка иска, е децата й да пораснат, да имат собствен живот, да се издържат сами и да бъдат независими", споделя Трейси - майката на Райън, пред телевизия WJLA. Тя се надява, че писмото на Райън ще отвори врати и за други хора от аутистичния спектър.

Снимка: facebook.com/tracy.c.lowry

Райън има сестра и по-малък брат. Все още живее при родителите си, но може би бъдещата му работа ще му донесе още повече самстоятелност.