Защото лошите момчета всъщност са готини!

Защото няма две мнения, че са добри в леглото!

Защото всички ваши приятелки ще си паднат от раз по тях!

И тези отговори са верни, но ние сме склонни да проучим и научната гледна точка. А тя гласи – жените харесват лоши момчета, защото хормоните им подтикват това. Още по-научно обосновано обяснението звучи така – когато една жена е в овулация хормоните й влияят върху избора на евентуален добър баща за децата й, и тя несъзнателно избира по-секси изглеждащия пред този, който би бил по-надежден партньор.

Изследването е на Тексаския университет в Сан Антонио. По време на научните разработки учените не можели да установят защо дамите си падат по мъже като Джордж Клуни и Джеймс Бонд. Но...

Снимка: GettyImages/Guliver Photos


Изследователите наблюдавали жени, които трябвало да разглеждат онлайн профилите на мъже, които изглеждат изключително привлекателно и други, които не грабвали окото от пръв поглед. Съпоставка се превела, когато жените са в овулация и когато не са в този период от месечния си цикъл. Нежните половинки били помолени да дадат оценка за двата типа мъже по показателите: как биха се справили и дали биха им помагали, ако имат деца, в пазаруването, готвенето и домакинската работа. Оказва се, че жените, които са в овулация смятат, че лошите момчета биха се справили по-добре в тези си задължения.

Същият експеримент бил направен със снимки на известни сексапилни актьори. И отново резултатите показали същото – дамите в овулация смятали, че те безусловно ще се справят с всички възложени задължения. Интересно заключение от втория експеримент – секси актьорите биха били добри бащи само ако са техни партньори, а не ако са с друга жена.

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Е, дами, вие какво мислите по-въпроса? Харесвате ли Джордж Клуни, Джони Деп и Брад Пит?