Защо хората слагат тоалетна хартия в хладилника? Този необичаен тренд в социалните мрежи, който може и да сте подминали като лайфхак, има вероятност да направите живота ви малко по-приятен. Или в този случай - по-малко миризлив, пише WFLA.

Пробвайте да замените кутията със сода за хляб, която хората обичайно поставят в задната част на хладилника, с ролка тоалетна хартия.

Влагата във вашия хладилник може да доведе до плесен и лоша миризма, а тоалетната хартия абсорбира излишната влага - заедно с неприятните миризми. Идея започва да набира популярност през 2015 г., но сега вече в вайръл в социални мрежи като Фейбук и Тик Ток.

Но това по-скоро изглежда само временно решение, защото содата за хляб остава решение номер едно за повечето домакинства.

Дотолкова, че „Лос Анджелис Таймс“ дори веднъж пише на страниците: „Повече хладилници вероятно имат кутия със сода за хляб, отколкото работещи електрически крушки.“

Имайте предвид това, разбира се - след слагането на содата за хляб в хладилника, не я използвайте, за да приготвите някоя рецепта в кухнята с нея – тя е замърсена.

 

Други неща, които работят също успешно в борбата с влагата, мухъла и миризмите в хладилника, са активен въглен и екстракт от ванилия – дори може да замирише на пекарна.

Снимка: iStock

Някои хладилници днес също имат филтри за ултравиолетова светлина за справяне с миризмите.

И още един трик за финал - сложете натрошен активен въглен в парче вестник, но ще трябва да сменяте хартията всеки ден за период от около седмица.