За да извършиш добро дело, не е нужно да даряваш стотици левове. Достатъчно е да подхвърлиш няколко семенца на птичките и да ги нахраниш. Това със сигурност няма да ти струва нищо, което се измерва в пари. За да бъдем добри, са ни достатъчни няколко интересни идеи за повторното използване на стари вещи. Ето една такава…

Какво ви е нужно, за да нахраните птичките:
Ролки тоалетна хартия, останали след използването й
Фъстъчено масло
Панделка
Семена, пшеница, царевица, овес или каквото имате в кухнята

Как да си направите хранилката:

Намажете ролката картон от използвана тоалетна хартия обилно с фъстъчено масло. В една плоска чиния изсипете различни зърнени култури и ги смесете. Може дори да натрошите филийка хляб в случай, че не разполагате със семена. Друг вариант е храната за птички, която може да намерите във всеки зоомагазин, насипна, а цената е й е стотинки. Оваляйте добре намазаната ролка в семената или трохите. Оставете да изсъхне за няколко минутки, след което отново оваляйте, за да се запълнят добре празните места.

Поставете така получения цилиндър върху кухненска хартия, за да може да изсъхне добре. След няколко часа ще е готово. Вземете панделката и преценете на какво място ще виси хранилката, за да отрежете толкова колкото е нужно. Пъхнете през отвора на цилиндара и завържете. Хранилката за птички е готова за окачване в градината или на балкона. Хубавото е, че птичките ще могат да кацат едновременно върху цилиндъра и да се хранят от него.