Да родиш дете в зряла възраст не е мода. За много от холивудските знаменитости това е осъзнат избор или пренареждане на приоритетите. Ето кои от известните личности станаха майки, след като навършиха 40 години.

Джулиан Мур
За първи път актрисата става майка на 37 години. Тогава тя ражда сина си Калеб. Мур обаче мечтае да има още едно дете. Втората й бременност е, когато тя е на 42 години. Така се появява дъщеря й Лив. С бременността и бебето всичко е наред, а момиченцето много прилича на майка си. 

Никол Кидман
Звездата от "Мулен Руж" ражда на 41 години. Според различни източници, актрисата е претърпяла няколко несполучливи бременности още по време на брака си с Том Круз. С Кийт Ърбан тя има 2 дъщери - Санди Роуз и Фей Маргарет. Фей се ражда с помощта на сурогатна майка през 2010 година.

Холи Бери
Днеш най-известната жена-котка е на 54 години и има две деца - дъщеря и син. Първото си дете актрисата ражда след 40-ия си рожден ден. И по-точно Нала се появява, когато Холи Бери е на 42 г. Синът й - 5 години по-късно. По думите на актрисата тя не е използвала никакви специални операции или процедури. Втората й бременност дори била изненадваща за нея. 

Салма Хайек
Знойната мексиканка дълго отлага майчинството си, посветена на кариерата. След това обаче коренно се променя. Когато среща идеалния за нея мъж - Франсоа Анри Пино, актрисата променя приоритетите си. Хайек има дъщеря, която се казва Валентина Палома. За разлика от Холи Бери, Салма Хайек не е толкова уверена и спокойна в това, което ще се случи с тялото й. Актрисата е споделяла доста от тревогите и, свързани със способността й да забременее и е била готова да се обърне към специалисти, ако се наложи. 

Гуен Стефани
Съдейки само по вида на певицата, едва ли някой ще предположи, че тя е многодетна майка. Вокалистката на No Doubt обаче има трима синове. Последната й бременност е, когато е на 44 години. 

Марая Кери
Бременността на тази звезда дълго ще се помни, защото тя споделяше много снимки през цялото време. Феновете на певицата можеха да я проследят в снимки почти през цялото време. Тогава Кери е на 41 години. Марая Кери и бившият й съпруг Ник Кенън имат близнаци. Тя никога не е криела, че лекарите много са й помогнали за успешната бременност. 

Моника Белучи
Още една красива актриса, която не се страхува да стане майка в по-зряла възраст. Първото си дете тя ражда на 40, второто - на 46. Белучи обаче си признава, че по-късната бременност не е признак на смелост, а по-скоро въпрос на късмет. 

Сюзън Сарандън
Актрисата е майка на 3 деца. Първата си дъщеря ражда, когато е на 39 Синовете й се появяват доста по-късно. По-големият - Джак, се появява на бял свят, когато майка му е на 43. Майлс пък се ражда 3 години по-късно. 

Ума Търман
Актрисата има 3 деца - две дъщери и един син. Мая и Левон са от брака й с актьора Итън Хоук. Третото й дете се ражда, когато Ума е на 42 години. ПО думите на актрисата именно третата й бременност е била доста тежка. Дълго е било и възстановяването й след раждането. 

Селин Дион
За канадската певица бременността е тежка тема. Тя претърпява 2 операции в клиника по репродуктивност в Ню Йорк и около 6 неуспешни инсеминации. За щастие всички усилия си заслужават и Дион става майка. Първото й дете се ражда, когато тя е на 33, а втората й бременност - с близнаци, се случва, когато тя е на 42 години. 

Ева Лонгория
Звездата от "Отчаяни съпруги" дълго време споделя в интервюта, че е прекалено голям егоист, за да има дете. През 2016 г. тя се омъжва за Хосе Антонио Бастон, а 2 гдоини по-късно става майка на момченце. Кръщават го с красивото име Сантяго Енрике. Когато той се ражда, Ева Лонгория е на 42 г.

Ева Мендес
Ева Мендес променя мнението си за майчинството, след като среща Райън Гослинг. Помежду им пламва бурен романс по време на снимки. Днес те имат 2 дъщери - Есмералда и Амаду. По-голямата от тях се ражда, когато Ева Мендес е на 42 г.

Бихте ли родили след 40-годишна възраст?