Жена от Северна Каролина извърши почти свръхчовешки подвиг – роди син и завърши колеж в рамките на 24 часа.

28-годишната Аби Бейлиф е трябвало да роди на 27 април, седмица преди дипломирането си на 4 май в Училището за медицински сестри Грийнсбъро, разказва младата майка в Good Morning America. Съдбата обаче имала други планове.

С наближаването на датата на раждане Бейлиф започнала да се тревожи все повече: "Всеки ден след 40-ата седмица си казвах: "О, Боже. Това е все по-близо и по-близо."

След нейното притеснение от преносването, за това взели да се тревожат и лекарите. И така на 2 май, само 2 дни преди завършването й, раждането било предизвикано.

Снимка: Facebook/Abby Allison Bailiff


"Първоначалният план не беше датата на раждане да е толкова близо до тази на дипломирането... но Боди имаше други планове", споделя още Аби.

В крайна сметка Бейлиф ражда син на име Боди на 3 май в 15:08 ч. без усложнения и остава да пренощува в болницата, преди да бъде изписана на следващия ден - в деня на дипломирането ѝ, което е било насрочено за 15:00 ч.

"Все още се чудех дали да отида или не, защото не исках да бъда лоша майка, да го оставя точно когато се прибрахме у дома. Но около 13:30 си казах: "Мисля, че наистина трябва да го направя. Сестра ми и майка ми бяха тук и казаха: "Хайде да те подготвим", продължава тя.

Въпреки че са минали едва 24 часа след раждането, Бейлиф успява да стигне навреме за дипломирането си и да премине през сцената, за да получи докторската си степен за медицинска сестра, докато съпругът ѝ и новороденото ѝ бебе я гледат по Facetime.

"Щом стигнах и влязох, си казах: толкова се радвам, че дойдох", казва Бейлиф, която завършва тригодишната програма за медицинска сестра. "Това беше огромно чувство на удовлетворение. Дори не мога да опиша чувството, което изпитах. Бях просто щастлива."

Нейната сестра Хана Алисън публикува видеоклип с дипломирането, който стана популярен в TikTok, събирайки милиони гледания и стотици харесвания.

"Почувствах се като супергерой", добави тя. "Жените сме способни на това, за да постигнем целите си, да бъдем майки и да имаме кариера.“

 Вижте във видеото техники за безболезнено раждане: