След тригодишна борба за бебе, Даниела и Димитър Димитрови станаха горди родители на тризнаците Тервел, Лъчезара и Александра. Щастливите мама и татко са професионални музиканти и си казват „Да“ преди 5 години – на 29.09.2019 г.

Снимка: Даниела Димитрова, Личен архив


„Запознахме се като студенти преди повече от 11 години в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ гр. София и от пръв поглед в студентския оркестър много се харесахме“, споделя ни Даниела.



Тя свири на виола, а мъжът й – на тромбон. И двамата работят в Държавна опера Стара Загора. Датата 3 октомври 2024 г. променя живота им изцяло и умножава щастието им по три. В 8:46 ч. се ражда Тервел с тегло от 2460 г. Минута по-късно се появяват и госпожиците Лъчезара и Александра, които тежат съответно 1320 и 1650 г.

Снимка: Даниела Димитрова, Личен архив



Музикалното семейство се бори няколко години за дете, докато след ин витро процедура Даниела разбира, че е бременна с тризнаци.

„Благодарим на лекарите, които сбъднаха нашата съкровена мечта, и то по три!“

 

 


Повечето специалисти й препоръчвали да редуцира някое от бебетата, но двамата с Димитър нито за миг не се поколебават и вярват, че всичко ще е наред. Бременността й преминава леко с няколко престоя в болница.

Снимка: Даниела Димитрова, Личен архив



„Тъй като знаехме, че ще се родят по-рано и по-малки, решихме, че искаме да бъдем в болницата с най-добра неонатология – „Майчин дом“. Близо 2 месеца прекарах в София при сестра ми, като през цялото време трябваше да лежа, за да мога да опазя бебенцата максимално. Последните седмици ми беше много трудно дори да отида на преглед. Бебенцата се родиха с планово секцио в 35 гестационна седмица.“

Трите бебета все още са в болница и под наблюдение, но младите родители се надяват съвсем скоро петчленното им семейство да отпътува заедно за Стара Загора.



„Нямаме търпение вече да си ги приберем и да си ги гушкаме. Разбира се ще помагат и бабите, че без тях сме загубени“, споделя ни още Даниела.

Снимка: Даниела Димитрова, Личен архив



„Очакваме едно прекрасно бъдеще заедно. Толкова много сме мечтали за тези моменти. С нетърпение очакваме и първата ни Коледа заедно, всички събрани покрай елхата. Догодина пък да отидем на първото си море заедно. Определено ще ни бъде много забавно и няма да ни е скучно!", разказва с трепет как вижда бъдещето на семейството щастливата майка.

Последвайте ladyzone.bg във FACEBOOK

Последвайте ladyzone.bg в INSTAGRAM

Последвайте ladyzone.bg в ТIKTOK