Майка, която е трябвало да се подложи на ин витро оплождането, за да има второ дете, ражда тризнаци и то естествено заченати.

Вероятността 35-годишната Лина Сапиа от Уолтън на Темза, Съри, да забременее естествено с идентични тризнаци, е била 1 на 200 милиона. Майката обаче успява, след като смята, че това не е възможно и лекарите препоръчали отново изкуствено оплождане, след като първородната й дъщеря Алба също била зачената по този начин.

 

 

35-годишната майка споделя: "Опитвахме три години, преди да решим да направим ин витро с Алба, което беше успешно от първия път. Винаги сме знаели, че искаме да имаме още едно дете, и предполагахме, че ще се наложи да минем отново през ин витро, след като ни беше поставена диагноза за необяснимо безплодие.“

 

 

Вече многодетната майка и 37-годишният й съпруг Фабио искали да увеличат семейството си и планирали да използват и четирите си замразени ембриона, но били приятно изненадани, когато през септември 2019 г. видели две чертички на теста за бременност.

По време на прегледа в шеста гестационна седмица двойката изпада в „пълен шок“, когато гинекологът открива три биещи сърца.

'Бяхме в пълен шок и не можехме да повярваме - Фабио, който е анализатор на риска, нервно се смееше в ъгъла. Чувствахме се сякаш сме спечелили от лотарията – в семейството ни няма подобни случаи!“, споделя майката на 4 деца.

 

 

Лина преживява втори спонтанен аборт три месеца преди да разбере, че е бременна с тризнаците през септември.

 

 

„Не се надявах на нищо, защото се страхувах, че това може да се повтори.“

Лекарите подготвят двойката за най-лошото, тъй като при триплодна бременност има висок риск от спонтанен аборт.

 

 

Всичко минава без никакви усложнения и на 12 март 2020 г. Лина ражда в 32-ата седмица три здрави момчета - Луис, който тежи 1130 g, Пиеро – 1530 г и Реми – 1700 г.

Раждането се случва дни преди светът да бъде затворен заради Ковид „и за щастие родителите ни успяха да се срещнат с тях, преди Великобритания да бъде блокирана“.

Родителите признават, че когато бебетата са на няколко месеца, все още им е трудно да разпознават кой кой е и затова тризнаците са с гривни с инициалите им.

"Бебетата бяха като суперзвезди в болницата, в която родих, тъй като много от служителите не бяха виждали идентични тризнаци преди.“

 

 

Момчетата вече са пораснали и мама споделя всеки ценен момент с тях в Инстаграм:

 

Вижте най-сладките тигърчета тризнаци във видеото: